Candidata PSD la al doilea tur al alegerilor prezidențiale, Viorica Dăncilă, l-a atacat, marți seară, după ședința CEX, pe contracandidatul său, Klaus Iohannis, actalul șef al statului, susținut de PNL.

Președintele Klaus Iohannis la depunerea jurământului de către Viorica Dăncilă pe care a numit o prm ministru în ianuare 2018

Tema ei de campanie este organizarea unei dezbateri cu Iohannis, pe care a cerut-o încă de la primul tur.

Iohannis se fofilează: Vă pot spune că eu mă voi concentra pe întâlnirile cu alegătorii

Iar cum Iohannis a refuzat acest lucru, Dăncilă a scos “artileria grea”:  “Sunt șase case pe care le obții prin meditații, ar trebui să dea rețeta tuturor profesorilor din România. Faptul că ai niște fonduri pe care trebuie să le returnezi statului și nu le returnezi, înseamnă că sunt niște probleme pe care dl Iohannis ar fi trebuit să le lămurească. Eu cred că această fugă de dezbatere este o fugă de răspundere. Dacă nu vii să le spui oamenilor ce ai făcut în 5 ani, înseamă că fugi de această responsabilitate”.

Președintele Klaus Iohannis împreună cu membrii Guvernului Dăncilă pe care l a învestit în ianuarie 2018
Motreanu (PNL), șeful de campanie al lui Iohannis: O confruntare cu Dăncilă nu îşi are rostul în acest moment

Dăncilă a amintit că Iohannis îl acuza în campania din 2014 pe Vcr Ponta că refuză o dezbatere cu el: “Să luăm declarațiile sale din 2014, când îi spunea dl Ponta că e arogant pentru că nu vine la o dezbatere. Aceeași aroganță o arată acum dl Iohannis. Că nu vin, această luptă cu PSD… președintele nu e președintele PSD, PNL, e președintele românilor și are această responsabilitate față de România și față de români”.

Gorghiu: Chiar nu mai sunt necesare dezbateri între Iohannnis și Dăncilă

Viorica Dăncilă l-a acuzat pe contracandidatul său și că a jignit-o: “Modul în care cineva a jignit pe cineva … scuzați-mă … ia faceți o sinteză a discursului lui Iohannis să vedeți de câte ori m-a jignit. Președintele nu are voie să jignească o femeie, indiferent de statutul pe care îl are acea femeie în societate. Președintele a jignit premierul, a jignit femeia Viorica Dăncilă. Sunt un om puternic, care am generat încredere în rândul românilor. Discuțiile din partid de multe ori sunt contradictorii, dar colegii depun toate eforturile să câștigăm alegerile”.

author avatar
Magda Severin Jurnalist
Magda Severin este jurnalistă cu experiență de peste 30 de ani, in prezent, redactor-șef Online la ZIUA CARGO și redactor la revista lunară ZIUA CARGO (print); 2015 - prezent, redactor colaborator la ziarul online SECUNDA.
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version