Premierul Viorica Dăncilă, lider al PSD după intrarea la pușcărie a lui Liviu Dragnea, se întâlnește marți, la Bruxelles, cu noul președinte al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pentru a încerca să-i impună în funcția de comisar european pe unui dintre cei doi penali ai partidului: Rovana Plumb sau Dan Nica.

Întrevederea cu președintele desemnat al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, va avea loc de la ora 10.00, potrivit unui comunicat al Guvernului.

UPDATE. Dăncilă pe twitter, după întrevederea cu oficialul european: “O adevărată plăcere să mă întâlnesc cu președintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Am subliniat că România este deschisă unei cooperări strânse cu noua Comisie privind prioritățile noastre comune”. 

 

Viorica Dăncilă a postat și o fotografie pe twitter, alături de noua șefă a Comisiei Europene.

Candidații propuși de Dăncilă pentru postul de comisar european sunt recunoscuți pentru dosarele de corupție în care sunt implicați.

Rovana Plumb, unealta pușcăriașului Dragnea în dosarul Belina

Astfel, Rovana Plumb a scăpat de ancheta din dosarul Belina după ce colegii ei PSD și ALDE din Camera Deputaţilor au respins, în octombrie 2017, cererea DNA de încuviințare a urmăririi penale, transmisă de procurorul-șef de atunci Laura Codruța Kovesi.

Kovesi cere aviz pentru inculparea Rovanei Plumb alături de Sevil Shhaideh în dosarul Insulei Belina
Dragnea: Voi vota împotriva ridicării imunităţii Rovanei Plumb. Să ţipe toţi, şi ambasadele!
Tăriceanu, despre Dosarul Belina: DNA încearcă o lovitură de stat

Rovana le-a mulțumit atunci, de la tribună, deputaţilor că au apărat „principiile statului de drept”. Discursul ei de la tribuna Camerei Deputaților a fost patetic și penibil:

“Este un dosar care nu ar trebui să existe. (…) Fac încă de la început precizarea expresă că nu sunt vinovată. (…) Este evident că adversarii noștri politici, folosind aceste instrumente antidemocratice, doresc ca noi să nu mai fim la guvernare. (…) Se încearcă în permanent inducerea în eroare, demonizarea PSD, compromiterea și, dacă se poate, răsturnarea unui vot popular”.
Cazul Vosganian – Videanu se repetă: Rovana Plumb a fost salvată în Parlament de urmărirea penală, iar Sevil Shhaideh merge la judecată!

Însă DNA poate redeschide ancheta, deoarece funcția de comisar european nu îi conferă Rovanei Plumb imunitate.

Dan Nica, unealta pușcăriașului Adrian Năstase în dosarele Microsoft și EADS

La rândul său, Dan Nica a fost acuzat în dosarul Microsoft, pentru abuz în serviciu, infracțiune comisă în perioada 2000 – 2004, când a fost ministru al Comunicațiilor.

Însă dosarul de la DNA a fost clasat anul trecut, deoarece faptele s-au prescris după ce procurorul Mihaiela Moraru Iorga – acum procuror la scandaloasa Secție specială – a tărăgănat ancheta.

Kovesi și Moraru-Iorga i-au scăpat pe marii corupți din dosarul Microsoft. Faptele s-au prescris! 

De asemenea, Nica a fost urmărit penal de DNA și în dosarul EADS, fiind acuzat de abuz în serviciu. Însă și acest dosar a fost clasat, deoarece faptele s-au prescris, iar Nica a scăpat și de acest al doilea dosar.

În acest context, vă invităm să citiți și anchetele SECUNDA:

DNA a clasat pe furiș dosarul EADS. Afacerea de 750 de milioane de euro, îngropată
Frauda EADS, născută imortelă
Episodul 4 din Schema Raudei EADS, ca să înțelegeți de ce DNA nu va rezolva dosarul penal EADS
Kovesi, despre dosarul EADS: Vom avea o echipă comună de anchetă cu Parchetul din Germania
Băsescu ironizează DNA: Să vedeţi ce recuperăm la bani!
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version