După ce a propus noi miniștri ALDE în locul demisionarilor, deși Tăriceanu a rupt coaliția cu PSD, Viorica Dăncilă recurge la un nou artificiu, pentru a plăti salariile angajaților din ministerele rămașe fără șefi.

Astfel, Guvernul a modificat Codul Administrativ, printr-o Ordonanță de urgență (OUG) adoptată în ședința extraordinară convocată joi dimineață de premierul Viorica Dăncilă, pentru ca atribuțiile secretarilor generali din ministere să fie sporite.

Actul normativ vine în contextul în care aproape 4.200 de angajaţi din Ministerul Mediului şi agenţiile care ţin de această instituţie, precum şi aproximativ 200 de angajaţi de la Energie nu şi-au primit, marţi, salariile. 

Prin noua OUG, secretarii generali vor avea acest drept de semnătură, ca ordonatori de credite, în cazul vacantării funcției sau dacă ministrul nu-și poate exercita atribuțiile.

Dăncilă nu a uitat să-l atace pe președintele Klaus Iohannis, căruia i-a trimis propunerile pentru noii miniștri ALDE.

”Fac încă o dată apel la președintele Iohannis să lase deoparte jocurile politice și să renunțe la blocarea Guvernului pentru a nu periclita funcționarea instituțiilor statului”, a declarat premierul.

VIDEO. Dăncilă reface PSD-ALDE fără Tăriceanu și merge la Iohannis cu remanierea, evitând votul în Parlament
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version