Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, ironizează, pe Facebook, protestele masive de stradă izbucnite după adoptarea Ordonanței 13 care stabilea dezincriminarea abuzului în serviciu la prejudicii mai mari de 200.000 de lei.

El a postat pe Facebook, sâmbătă, fotografia în care s-au aflat în fața Guvernului peste 500.000 de manifestanți.

Imaginea este însoţită de mesajul „Au de gând să schimbe ora! Noaptea ca hoţii”, în contextul în care România trece la ora de vară.

Bombonica vrea de la CCR prag pentru abuzul în serviciu

Gestul lui Dragnea vine într-un moment cât se poate de nepotrivit: ex-soția lui, Bombonica Prodana – care a divorțat de el după condamnarea acestuia în primă înstanță la închisoare cu suspendare în dosarul “Fraude la Referendum” – a solicitat sesizarea CCR pentru stabilirea unui prag valoric pentru infracțiunea de abuz în serviciu. Este exact ce prevedea Ordonanța 13.

Magistrații ÎCCJ vor decide la următorul termen de judecată – marți, 28 martie – dacă îi vor aproba solicitatea.

Amintim că Bombonica este acuzată de abuz în serviciu iar Liviu Dragnea, de instigare la abuz în serviciu și la fals intelectual, cu un prejudiciu de 108.000 de lei. 

Dosarul a fost trimis în judecată în 15 iulie anul trecut de procurorii DNA însă abia în ianuarie anul acesta a început judecarea lui.

La primul termen, în februarie, 3 dintre cei 10 inculpați din dosar și-au recunoscut vinovăția și au cerut procedură simplificată.

Val de comentarii negative

Susținătorii PSD s-au grăbit să distribuie postarea lui Dragnea de pe Facebook, însă și alți “capi” din partid au apreciat gestul liderului PSD, primarul Capitalei, Gabriela Firea, numărându-se printre ei.

Fotografia cu bătaia de joc la adresa protestatarilor a stârnit însă un val de comentarii critice de la românii care s-au simțit jigniți:

“Domnule ŢĂRAN (la caracter) pana aici ati ajuns cu PLAGIATUL, cu CIORDEALA? In alta ordine de idei, cat timp doriti sa ne mai jigniti inteligenta, bunul simt?!?”, a scris Silviu albei.

La rândul său, Anca Panturu a comentat: “A… ce gluma buna…. Dumneata si cei ca dumneata in ultimii 27 de ani ati spoliat o tara, ati strans averi pe spatele si nenorocind milioane de oameni. S-ar putea ca fraierii aia ce au stat in strada la minus grade sa nu prea vrea sa le futeti in gura si viitorul copiilor lor. Romanii au o vorba: te joci in curul gol pe langa…. La experienta vasta pe care o aveti sunt convinsa ca stiti si urmarea. Si noi avem copii nu doar voi.”

Iar acestea sunt numai câteva dintre cele peste 350 de comentarii

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version