Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, amenință că demisionează din toate funcțiile deținute în PSD dacă nu i se aprobă fuziunea ELCEN cu RADET.
 
 
Ea reclamă că directorii din Ministerul Energiei “nu vor să facă evaluarea” și că “îl duc de nas” pe ministru.
 
Precizăm însă că aceștia nu vor semna niciodată documentele de fuziune, pentru că îi paște pușcăria!
 
Iată ce le-a declarat jurnaliștilor Firea, netam-nesam, luni dimineață, la Parlament:
 
“Îmi voi da demisia din toate funcţiile politice şi rămân simplu membru de partid (..), pentru că la ce-mi folosesc toate aceste funcții, dacă eu nu reușesc să-i conving pe colegii mei din Guvern și din Parlament despre problemele Capitalei? Dacă într-un timp rezonabil problemele grave ale Capitalei nu se vor rezolva, eu îmi dau demisia din toate funcţiile politice. Am stabilit cu doamna Dancilă un calendar pentru toate problemele sensibile. Nu fac parte din nicio tabără, nici pro, nici anti Drganea.
 
Nici preşedintele (n.r. Liviu Dragnea) nu e de acord cu aceste tabere şi zone de interes care s-au creat în partid. Dacă voi avea susţinearea colegilor de la Bucureşi şi a organizaţiei de femei, voi candida pentru un post de vicepreşedinte naţional. Dacă aceste termene sunt depăşite, nu mai accept cum am făcut până acum, îmi dau demisia”, a declarat Gabriela Firea.
 
Întrebată despre ce “probleme sensibile” este vorba, Firea a răspuns: “De exemplu, s-a vorbit despre fuziunea ELCEN – RADET.  Anul trecut s-a încheiat un memorandum (Guvernul Tudose – n.r.), toate primăriile din țară au făcut preluarea, dar în București trebuie să plătim. Am acceptat și lucrul ăsta, dar puteți să credeți că din august și până acum nu s-a realizat nicio evaluare la Ministerul Energiei?
 
Am colaborat bine cu dl ministru Petcu (ALDE), acum cu dl ministrul Anton (ALDE), dar lucrurile nu se mișcă. (…) E vorba despre directorii și secretarii de stat, care blochează și își spun “Nu-i nimic, eu sunt peren, precum bradul în vârful muntelui”. Îmi spune (ministrul) că el nu poate, pentru că nu-l lasă directorii. Dacă ar verifica (…).
“Pe terenul Spitalului Metropolitan este pârloagă”
 Am iertat, am tăcut, am disperat din nou, am realizat muncă de Ssif. Stăm cu proiectul Spitalului Metropolitan de luni de zile (…) pe teren este pârloagă. De vină este Guvernul – fostul Guvern Tudose, d-na Dăncilă mi-a promis. Mi-aș dori să aflu și motivul pentru care sunt puse bețe în roate primarului general. Eu nu sunt prezidențiabil. Dar nu vreau să rămân doar cu gestionarea Bucureștiului și să nu las proiecte mari în urma mea. (…)
 
Dacă ministrul se lasă subjugat de directori și de secretarii de stat, înseamnă că nu e bun de ministru. În momentul în care termenele pe care le-am stabilit cu d-na Dăncilă vor fi depășite, eu în primul rând voi demisiona, dar voi propune ca miniștrii care nu-și fac datoria să plece, pt că ei vin, stau câteva luni, își scriu în CV uncția, iar partidul rămâne să plătească. Cred că este momentul T0, în care ministrii care se lasă duși de nas să plece.”
“E o sinucidere politică”
“În legătură cu faptul că aş face parte dintr-o tabără care doreşte să destabilizeze partidul şi să-l detroneze pe domnul preşedinte Dragnea, dezmint aceste lucruri. Consider că e o sinucidere politică că în PSD sunt frământări care nu au o sursă clară. Nemulţumiri sunt, am şi eu. De aici până la a ajunge să organizezi un puci este cale foarte lungă.
 
Dorinţa colegilor noştri este ca în partea a doua a zilei să fie alegeri pentru funcţiile de vicepreşedinte şi preşedinte executiv. Au fost voci care spuneau că nu era nevoie de aceste alegeri, dar pe de altă parte, preşedintele (n.r. Liviu Dragnea) a explicat că nu e vorba de epurări sau de a scăpa de nişte persoane incomode, ci de o schimbare de structură a Biroului Permanent Naţional”, a mai declarat Gabriela Firea.
 
Detalii despre megaescrocheria fuziunii Elcen – RADET puteți citi aici: 
 
author avatar
Magda Severin Jurnalist
Magda Severin este jurnalistă cu experiență de peste 30 de ani, in prezent, redactor-șef Online la ZIUA CARGO și redactor la revista lunară ZIUA CARGO (print); 2015 - prezent, redactor colaborator la ziarul online SECUNDA.
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version