Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Air Schengen, din 31 martie / ACTUALITATE: România trece la ora de vară, de duminică / 

Breaking News:

Generalul Ciucă, la 4 ani de la violențele jandarmilor și tărăgănarea dosarului 10 August: „Cei vinovați să fie trași la răspundere”

La 4 ani de la violențele jandarmilor din 10 August 2018, ancheta stagnează, dar premierul Nicolae Ciucă, general în rezervă, dă asigurări că „vom pune la dispoziția justiției tot ceea ce este necesar astfel încât dosarul de investigare a celor întâmplate să poată fi dus la capăt”.

Ajuns „la butoane” în urma urcării pe val a PNL după „Mitingul Diasporei” orchestrat la vedere de „jurnalistul” Rareș Bogdan devenit ulterior europarlamentar, premierul Ciucă insistă că „Jandarmeria reprezintă o instituţie fundamentală în arhitectura statului”.

El a declarat miercuri, la începutul ședinței Guvernului, că vinovații trebuie trași la răspundere și a dat asigurări fără acoperire:

„Vreau să dau garanția și să asigur că actuala coaliție de guvernare garantează dreptul la liberă exprimare și că niciodată nu vom permite ca astfel de proteste să degenereze în violențe.

Garantez de asemenea de la nivelul Guvernului că vom pune la dispoziția justiției tot ceea ce este necesar astfel încât dosarul de investigare a celor întâmplate să poată fi dus la capăt.

Doresc, de asemenea, să subliniez că Jandarmeria reprezintă o instituţie fundamentală în arhitectura statului şi că are menirea principală să asigure tot ceea ce este necesar pentru siguranţa cetăţeanului.

Iar cei care se fac vinovaţi de exces sau abuz în exercitarea atribuţiilor funcţionale trebuie să fie traşi la răspundere, în conformitate cu prevederile legale”.

Amintim că eternul ministru al Justiției, Cătălin Predoiu, este cel sub domnia căruia Giorgiana Hosu a ajuns procuror-șef la DIICOT și a clasat dosarul 10 August, pentru ca ulterior să infirme decizia, dar să trimită dosarul la instanța care nu era competentă, ca să mai tragă de timp. 

Motivarea judecătoarei confirmă: Fosta șefă a DIICOT, Giorgiana Hosu, a pus cruce dosarului „10 august”
Dosarul „10 august”: Foştii şefi ai Jandarmeriei, repuşi sub urmărire penală
243 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv