Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Cătălin Cîrstoiu și-a anulat toate ieșirile publice, după ce a fost reclamat la DNA și ANI de Emanuel Ungureanu / JUSTIȚIE: Iohannis a avizat începerea urmăririi penale a lui Petre Roman și Voican Voiculescu în dosarul Mineriadei / ANM: Vreme extrem de caldă până miercuri, apoi temperaturile scad brusc cu până la 15 grade / 

Breaking News:

Guvernul a aprobat Normele de aplicare a Legii 360/2023. Ciolacu: „Nicio pensie nu scade”

Guvernul a aprobat, miercuri, Normele de aplicare a noii Legi a pensiilor (Legea 360/2023), iar premierul Marcel Ciolacu a dat din nou asigurări că „nicio pensie nu scade”, după recalculare. Dar nu toate pensiile vor crește.

„Aprobăm normele de aplicare a Legii pensiilor, pe baza cărora recalculăm pensiile din sistemul public. Un element fundamental al acestor norme este că nicio pensie nu scade ca efect al noii legi. Dimpotrivă, creștem pensiile românilor în mod echitabil și, de această dată, pe merit. Am majorat cu 13,8% pensiile în ianuarie 2024, iar începând cu septembrie 2024 plătim pensiile recalculate”, a declarat Ciolacu, la începutul ședinței Executivului.

La rândul său, ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a transmis într-un comunicat: „Pentru muncă egală şi contribuţii egale, pensia va fi egală. Stabilirea şi recalcularea pensiilor din sistemul public de pensii prin aplicarea formulei prevăzute de noua Lege a pensiilor are drept rezultat corectarea inechităţilor sistemului public de pensii”. 

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv