Președintele Klaus Iohannis reclamă Guvernul de “sabotaj bugetar”, pentru că îi taie bani din Administrația Prezidențiale la rectificare, lucru care îl “împiedică să-și ducă la îndeplinire prerogativele constituționale”.

Totodată, Dragnea este acuzat că minte atunci când spune că președintele nu a cheltuit banii.

Șeful statului a trimis-o pe purtătoarea sa de cuvânt, Mădălina Dobrovolschi, să facă o declarație de presă marți, a doua zi după ce Ministerul Finanțelor a publicat cifrele pe care le propune la rectificare.

„Bugetul Administrației Prezidențiale pe 2018 a fost stabilit în cuantum de 57,558 de milioane de lei, tocmai pentru că aceasta este suma necesară susținerii în mod corespunzător a activității președintelui României. În contextul unei rectificări negative de o asemenea anvergură, România nu va putea fi reprezentată și nu va putea să-și onoreze angajamentele internaționale asumate, cum ar fi găzduirea și organizarea Summit-ului „Inițiativei celor 3 mări” și evenimentele din 2019, prilejuite de exercitarea de către România a Consiliului Uniunii Europene. Partenerii externi ai României vor afla astfel că Guvernul blochează angajamentele noastre”, a declarat Mădălina Dobrovolschi. 

Președinția a trimis o nouă adresă către Ministerul de Finanțe, a doua, în care a cerut “modificarea fişei de rectificare bugetară conform celor convenite iniţial cu reprezentanţii Ministerului”.  

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version