În timp ce legea carantinării și izolării este blocată de patru zile la Senat, după ce a trecut „ca prin brânză” de Camera Deputaților, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, anunță apocalipsa, din cauza numărului tot mai mare de români infectați cu noul coronavirus.

Însă pe 27 septembrie sunt alegerile locale, iar PNL are numai de câștigat, ca al doilea mare partid cu cei mai mulți primari, președinți de CJ și consilieri locali și județeni. 

Astfel, o nouă stare de urgență ar bloca de tot România, după cele două luni decretate deja de președintele Klaus Iohannis, când angajații din mediul privat au fost trimiși acasă în șomaj tehnic.

Nelu Tătaru anunță însă că starea de alertă va fi prelungită – cu încă 30 de zile, pentru a doua oară.

„În acest moment nu avem evoluţie pentru o stare de urgenţă. Noi suntem pregătiţi pentru o perioadă de două săptămâni, cele 14 zile, să avem o evouţie fluctuantă odată cu creşterea numărului de cazuri, poate 500, poate 600, poate 700, cu o alternanţă, funcţie de numărul de recoltări, de anchetele în desfăşurare. Dar prelungirea unei stări de alertă, după 15 iulie, este aproape iminentă”, a declarat el, luni seară, la B1 TV.

„Suntem într-o stare în care am făcut acele măsuri de relaxare, eram pregătiţi la 1 iulie să mai facem alte măsuri de relaxare, dar evoluţia nu ne-a permis, amânând aceste măsuri de relaxare. Măsurile de relaxare depind de evoluţie, evoluţia depinde de noi, ca sistem medical, cum gestionăm cazurile pe care le avem, dar şi de partenerii noştri, că sunt agenţi economici sau populaţia civilă, care au nişte reguli de respectat”, a adăugat Tătaru.

Întrebat dacă vor fi luate măsuri mai drastice în anumite zone, Tătaru a răspuns că este posibilă carantinarea.

Camera Deputaților a acceptat, cu mici modificări, legea carantinării și izolării propusă de Raed Arafat
Amintim că proiectul de lege privind carantinarea și internarea forțată a asimptomaticilor, inițiat de Raed Arafat și Nelu Tătaru, adoptat de Guvernul Orban și apoi cu mici modificări de Camera Deputaților, se află la Senat, unde a fost blocat de PSD – partid care deține majoritatea în acest for.
Legea privind carantinarea și izolarea, blocată la Senat. Cazanciuc: „Nu trebuie să dea naştere la abuzuri”

Premierul Ludovic Orban l-a trimis la negocieri, atât la Cameră cât și la Senat, pe autorul proiectului de lege, Raed Arafat. 

Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu – președintele Camerei Deputalților, for care a votat deja proiectul de lege -, a anunțat însă, luni, că votul în plenul Senatului nu va fi dat decât dacă va veni la discuții premierul Ludovic Orban.

Președintele Senatului, Robert Cazanciuc, a anunțat și el că vor avea loc mai multe dezbateri pe marginea acestui proiect de lege.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version