Liderul USR București, deputatul Claudiu Năsui, a găsit soluția în scandalul alegerii lui Florin Iordache în funcția de președinte al Consiliului Legislativ: voturile din plenul reunit să nu mai fie secrete, astfel încât PNL să nu se mai laude că nu l-a votat și să dea vina pe USR.

În acest sens, Claudiu Năsui a depus un proiect ce prevede modificarea regulamentului ședințelor comune ale Parlamentului astfel încât să nu mai fie voturi secrete.

„Reprezentanții aleși de români în Parlament trebuie să dea socoteală votanților pentru alegerile lor. Haideți să nu ne mai ascundem după voturi secrete și să nu mai facem jocul unor politicieni care se țin cu dinții de scaun și de putere”, a argumentat Năsui pe Facebook.

El spune că în cazul votului pentru Iordache s-a ajuns la „o situație absolut ridicolă în care responsabilitatea este pasată de la un partid la altul, tocmai pentru că nu există dovezi clare. Votul fiind secret, nu avem cum să arătăm cine ce a votat”.

Năsui afirmă că votul secret nu trebuie să fie regula, motiv pentru care a depus un proiect pentru modificarea regulamentului.

„Astfel, pe viitor, toată tevatura din ultimele zile despre cine ce a votat va putea fi evitată. Toate voturile vor fi deschise și transparente, fix așa cum este și votul pe legi”, a conchis el. 
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version