Nicuşor Dan, preşedintele Uniunii Salvaţi Bucureştiul, a şters cu buretele şi ultima speranţă de colaborare cu Partidul Naţional Liberal, după ce l-a atacat în termeni duri pe Cătălin Predoiu, personajul propus de PNL la Primăria Capitalei.

nicusor

Dan recunoaşte că “mi-am dorit să ajung la o formă de înţelegere cu PNL, pentru a unifica voturile de Dreapta, dar Cătălin Predoiu este principalul obstacol în calea oricărei colaborări”.

Liderul USB îl acuză pe Predoiu că “această candidatură a lui nu este una dezinteresată. Potrivit unui raport al Curţii de Conturi, firma de avocatură a socrului lui Cătălin Predoiu are contracte de milioane de euro cu Primăria Capitalei semnate în mandatul lui Sorin Oprescu, contracte care acţionează tocmai împotriva interesului municipiului Bucureşti”.

De asemenea, Nicuşor Dan îl acuză pe Predoiu că “mă atacă de când a intrat în campania electorală. Alegătorii care nu vor ca PSD să câştige Bucureştiul ar trebui să ştie că eu nu l-am atacat niciodată pe Cătălin Predoiu. Ultima lui acuzaţie, privind o eventuală înţelegere între mine şi Gabriela Firea, este o minciună ordinară. Am spus de multe ori că nu voi face nicio înţelegere cu PSD, cel mai corupt partid din România. Domnul Predoiu mă acuză pe mine de colaborare cu PSD, când aceeaşi firmă de avocatură a avut contracte cu statul în vreme ce şeful guvernului era Victor Ponta. Cătălin Predoiu nu are ce să caute la Primăria Capitalei. El face rău PNL şi, cât timp rămâne în cursa electorală, dă o şansă în plus PSD să câştige Primăria Bucureşti. Singurul candidat care nu a făcut şi nu va face niciodată vreo înţelegere cu PSD sunt eu”.

Nicuşor Dan face trimitere la un contract pe 4 ani încheiat în august 2013 între Primăria Capitalei şi 11 firme de avocatură, printre care şi Zamfirescu, Racoţi & Partners, firma socrului lui Predoiu. Valoarea totală a contractului era de peste 21 de milioane de lei.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version