Nicuşor Dan şi Dreapta Unită au depus, joi, candidaturile la București – el pentru un nou mandat de primar general, iar alianța care îl susține, formată din USR, PMP și Forța Dreptei, la care s-a alăturat partidul REPER al lui Dacian Cioloș, listele cu candidați pentru Consiliul General al Capitalei.

Liderul USR, Cătălin Drulă, l-a evocat pe Traisn Băsescu. „În 2004 Traian Băsescu le-a spus bucureştenilor: «Daţi-mi şi Consiliul», şi bucureştenii au făcut acest lucru. Şi de data aceasta este nevoie de o majoritate de dreapta, o majoritate dată de Alianţa Dreapta Unită în Consiliul General”.

Liderul PMP, Eugen Tomac, i-a ținut isonul, acuzând actuala putere că „a intrat într-o degringoladă totală” şi pare „incapabilă să vină cu o soluţie” în faţa Capitalei: „Bucureşteni, daţi-i primarului general un Consiliu General pentru a putea conduce eficient Capitala. Pe 9 iunie aveţi de ales între dezvoltare şi pomeni”.

Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a spus: „Pe 9 iunie se va da o bătălie între clanuri care au în spate fosta Securitate, PSD şi PNL, şi forţele democratice. Există câteva primării importante, cum e primăria Capitalei, a sectoarelor 1, 2, a Braşovului, Timişoarei, cu oameni care nu s-au lăsat corupţi şi care au păstrat libere aceste oraşe de clanuri. Nu putem accepta ca Bucureştiul să fie prada unei mineriade politice care să dea oraşul înapoi în mâinile clanurilor”.

Nicușor Dan a arătat că „va fi o luptă între oameni care doresc pur şi simplu respectarea legii, funcţionarea instituţiilor, o justiţie corectă şi clanuri care s-au învăţat să sugă de la bugetul statului în diferite forme”.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version