Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITIC: Guvernul Ciucă a aprobat rectificarea bugetară / CEC primește un împrumut de 1,4 miliarde de lei / S-au tăiat bani de la Transporturi, Agricultură, Economie, Digitalizare / 

Breaking News:
Spor „pentru complexitatea muncii” - adică „unicitatea atribuţiilor” pe care le au cei cu noroc în viață

Noi măriri de lefuri, în plină pandemie: 15% pentru conțopiștii de la Președinție, Guvern și Parlament

În plină pandemie, Parlamentul aprobă o nouă mărire de lefuri pentru bugetari. Este vorba despre funcționarii publici și personalul contractual din cadrul Președinției, Secretariatului General al Guvernului (SGG) și Parlamentului.

Tănase Stamule, consilierul premierului Ludovic Orban, și Antonel Tănase, secretarul general al Guvernului

Legea a fost adoptată, miercuri, de Camera Deputaţilor – for decizional -, cu 150 voturi „pentru”, 71 împotrivă şi 8 abţineri.

Concret, proiectul legislativ modifică Legea cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. 

Potrivit textelor adoptate, „funcţionarii publici din cadrul aparatului Administraţiei Prezidenţiale, Secretariatului General al Guvernului, precum şi funcţionarii publici parlamentari din serviciile Parlamentului beneficiază, pentru complexitatea muncii, de o majorare a salariului de bază de 15%”.

Astfel, a fost eliminată interdicţia cumulului acestei majorări cu cea acordată pentru activitatea legislativă.

De asemenea, personalul contractual din cadrul Președinției, Secretariatului General al Guvernului şi serviciilor Parlamentului beneficiază, pentru complexitatea muncii, de o majorare a salariului de bază de 15%.

Prin acest nou spor este vizată „eliminarea discriminării la care au fost supuşi funcţionarii respectivi, având în vedere specificul şi unicitatea atribuţiilor şi activităţii desfăşurate şi ţinând cont de interdicţiile şi incompatibilităţile prevăzute de statute, precum şi de dispoziţiile Codului administrativ, restricţii care, pentru majoritatea categoriilor de personal, se reflectă în diferenţe salariale”, se argumentează în amendamentele adoptate.

Vă invităm să citiți și…

Gargara cu șomajul tehnic pentru bugetari s-a încheiat. Orban: ”Nu mai este de actualitate”
VIDEO. Rectificarea bugetară: Cîțu nu se atinge de salariile bugetarilor și le dă în plus baronilor locali 1 miliard de lei
Iohannis a promulgat legea de majorare a salariilor unor bugetari
DOCUMENTE! Bossul CEC Bogdan Neacșu poate da din bani publici, după bunul plac, prime și măriri de salarii!
Episodul 6. EXCLUSIVITATE – DOCUMENTE! Salariile NESIMȚITE de la TAROM plătite din bani publici în vremea Pandemiei COVID-19!
2K Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv