Fostul lider PNL, Ludovic Orban, a depus actele, luni, pentru noul partid Forța Dreptei și anunță că nu va primi ca membru orice liberal.

„V-o spun din capul locului că voi fi foarte selectiv în cea ce priveşte primirea de membri din PNL. Avem foarte mulţi oameni de calitate din PNL, iar pe de altă parte s-a văzut foarte clar că în PNL au câştigat cei slugarnici, cei cu schelete în dulap, cei mincinoşi, trădătorii”, a declarat Ludovic Orban.
 
El a acuzat din nou trădarea alegătorilor de către „conducerea ineptă” a PNL despre care a spus că a fost „impusă cu forța” de președintele Klaus Iohannis.

Totodată, Orban se aşteaptă ca înregistrarea noului partid să fie contestată.

„Credeţi că o să ne lase pe noi foştii noştri colegi aşa liniştiţi să ne înregistrăm partidul? Vom avea parte de opoziţie şi în înfiinţarea grupurilor parlamentare în Camera Deputaţilor şi Senat, când vom avea numărul de senatori, vom avea o opoziţie şi aici nu neapărat pe faţă, o opoziţie care va fi realizată prin intermediari, deşi noi am prezentat toate documentele în conformitate cu legea”, a afirmat Orban.

Din partidul înființat de Orban vor face parte parlamentarii care au demisionat „la pachet” cu el din PNL, dar și alți liberali:  Violeta Alexandru, Alexandru Kocsis, Ovidiu Florean, Ion Ştefan, Ionel Dancă, Constantin Şovăială, George Ionescu, Adrian Oros, Bogdan Bola, Claudiu-Martin Chira, Nicolae Giugea, Antonel Tănase, Gabriel Plăiaşu, Adrian Miuțescu, și Ion Iordache.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version