Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

BEC: Nicușor Dan a câștigat fotoliul de primar general al Capitalei cu 42,75% – rezultate parțiale (94,4%) / Gabriela Firea a obținut numai 38% dintre voturi / Pe locul 3 se află Traian Băsescu: 11% / 

Breaking News:
 
Oficial! Guvernul PNL majorarează pensiilor cu doar 14%, în loc de 40% cât prevede legea

Orban: Cine promite mai mult la pensii minte. Vreau să înțeleagă fiecare părinte și bunic că atât se poate

Premierul Ludovic Orban a declarat vineri că majorarea pensiilor cu doar 14% de la 1 septembrie, în loc de 40% cât prevede legea, a fost o decizie rațională, în contextul pandemiei de coronavirus, iar „cine promite mai mult minte”.

 
„Poți face rău României și făcându-te că vrei să faci bine dacă le crești. Îi rog pe părinții și pe bunicii noștri să înțeleagă că am făcut maximum posibil. Decizia de creștere cu 14% a fost o decizie grea”, a spus Orban.

El a adăugat că guvernul garantează însă că, la o astfel de creștere, pensiilor vor putea fi plătite, iar inflația va rămâne în parametri astfel încât să nu scadă puterea de cumpărare.

„Știu că populismul pesedist se va manifesta în continuare și se vor grăbi să respingă OUG, că bătălia pentru a menține această decizie rațională va continua. (…) Vreau să înțeleagă fiecare părinte și bunic că atât se poate. Cine promite mai mult minte”, a comentat Orban.

Pensiile vor crește cu 14% de la 1 septembrie, comparativ cu 40% cât era prevăzut, reiese din proiectul Ordonanței de urgență privind rectificarea bugetară, ce va fi aprobat în ședința de vineri seară a Guvernului.

​„Se propune ca începând cu 1 septembrie 2020 valoarea punctului de pensie să fie majorată cu 14%, respectiv de la 1.265 lei la 1.442 lei. Totodată, se propune majorarea începând cu aceeași dată a indemnizației minime sociale pentru pensionari, cu 14%, de la 704 lei la 800 lei”, se arată în nota de fundamentare a proiectului.

20 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv