Premierul Ludovic Orban a declarat joi, a doua zi după cdecizia CCR privind dublarea alocațiilor copiilor, că Guvernul analizează o variantă, însă nu de dublare imediată a acestora.

El a argumentat că nu există resursele financiare necesare, dar nu s-a referit niciun moment la faptul că nu respectă decizia Curții Constituționale a României.

„Vom găsi o soluţie împreună cu Ministerul Muncii, cu Ministerul Finanţelor. Analizăm variantele pe care le avem la dispoziţie şi vom adopta o variantă care să ducă la creşterea alocaţiilor, dar nu la dublarea imediată pentru că nu există resursele financiare necesare pentru a dubla acum alocaţiile. (…) Obiectivul nostru este ca în maxim două săptămâni să adoptăm această soluţie”, a spus Orban, după o şedinţă a conducerii PNL, care a avut loc în grădina sediului central al partidului.

Dublarea alocațiilor copiilor este constituțională! CCR a respins contestația lui Orban

În data de 3 iunie, Camera Deputaților – for decizional – a respins, cu 209 voturi „pentru”, 28 împotrivă și 3 abțineri,  OUG 2/2020.

Astfel, Guvernul Orban este obligat să dubleze retroactiv alocațiile copiilorde la 1 februarie, așa cum prevede Legea nr. 14/2020 adoptată pe 14 ianuarie și promulgată în aceeași zi de președintele Klaus Iohannis

Potrivit actului normativ, alocația va ajunge la 600 de lei pentru copiii de până la 2 ani (până la 3 ani pentru copiii cu dizabilități) și la 300 de lei pentru cei cu vârste între 2 și 18 ani.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version