Pachetul de măsuri sociale despre care liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat săptămâna trecută că „este gata” și a promis că îl face public luni este ținut în continuare la secret.

Ciolacu: Numai PSD a venit cu propuneri pe zona economică și socială; luni definitivăm pachetul, în coaliţie

Premierul Nicolae Ciucă se laudă și el că măsurile au „un impact de 3,4% din PIB”, dar nu pot fi divulgate, invocând faptul că ministrul de Finanţe. Adrian Câciu, tocmai a plecat la Bruxelles să ia lumină.

„Ministrul de Finanţe a plecat în această seară la Bruxelles, mâine are loc întâlnirea cu ceilalţi miniştri din Uniunea Europeană şi, în funcţie de flexibilizarea despre care s-a vorbit şi s-a discutat şi cu Comisia (n.r. – Europeană), vom anunţa acest pachet de măsuri”, a declarat Ciucă, răspunzând unei întrebări după şedinţa coaliţiei de guvernare la Palatul Parlamentului.

„În acest moment, din evaluarea pe care o avem, am precizat şi ieri, discutăm de un impact de aproximativ 3,4% din PIB, inclusiv bani europeni, o parte din ei vin din fondurile europene”, a insistat premierul.

Ciucă a arătat că suma care va fi alocată pachetului social din fondurile netrase până acum (din exercițiul financiar 2014-2020, prelungit până în 2023 – n.r.) va fi stabilită după decizia finală de la Bruxelles.

„Nu pot să anticipez acum, până când nu avem decizia finală de la Bruxelles”, a insistat Ciucă. 

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version