PNL depune, în sfârșit, moțiunea de cenzură mult așteptată de Opoziție, dar și de președintele Klaus Iohannis, care vrea s scape de premierul PSD Viorica Dăncilă.

Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat însă, marți, că “prima opțiune sunt anticipatele”. „Dacă nu va exista o voință politică în acest sens, PNL își asumă guvernarea”, a precizat el, arătând că “orice variantă de guvern este posibilă, însă este exclusă participarea PSD la guvernare”.

Moțiunea de cenzură va fi depusă marți după-amiază. Orban a susținut că PNL se bazează pe mai multe voturi decât cele 237 de semnături strânse pentru moțiune, arătând că negocierile vor fi purtate până în ultimul moment.

Numărul necesar de voturi este 233, iar până acum au semnat documentul, în afară de parlamentarii PNL, USR și PMP, “migranții” PSD ajunși la Pro România, precum și o parte dintre parlamentarii ALDE – “aripa” Tăriceanu.

Potrivit legii, moţiunea de cenzură se prezintă în şedinţa comună a celor două Camere ale Parlamentului în cel mult 5 zile de la data depunerii. Dezbaterea ei are loc după 3 zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere.

Guvernul este demis dacă moțiunea de cenzură este adoptată prin votul a jumătate plus unu din numărul total al deputaților și senatorilor, respectiv 233 de parlamentari.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version