PNL va face plângere penală “pentru a se descoperi cum de este posibil ca în Senatul României să se falsifice o semnătură”, a anunțat copreședintele partidului, Alina Gorghiu, referindu-se la manevra Ecaterinei Andronescu de blocare a concursului pentru directori la școli.

Ecaterina Andronescu, la depunerea jurământului de ministru al Educației (pentru al 3-lea mandat) în Guvernul Ponta (2 iulie 2012)
<strong>Ecaterina Andronescu la depunerea jurământului de ministru al Educației pentru al 3 lea mandat în Guvernul Ponta 2 iulie 2012<strong>

UPDATE: Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, susține că disputele de genul scandalului Andronescu “se reglează în Parlament, nu prin plângeri penale”.

UPDATE: Andronescu se disculpă: “Nu am cerut nimănui să semneze în dreptul secretarului”.

“S-a discutat despre subiectul examenelor pentru directorii de școli. Tema, foarte importantă, a fost dezbătută cu toți colegii mei din Comisia de educație. Concluziile sunt două: una, că o să solicităm întoarcerea proiectului la comisie pentru a putea să se lămurească exact despre ce e vorba și cum poate fi împiedicat acest proiect, și doi, evident că PNL va face plângere penală pentru a se descoperi cum e posibil ca în Senatul României să se falsifice o semnătură. Vorbim despre Senatul României 2016, falsificări de semnături pentru a menține o stare de politizare în tot ce înseamnă școlile din România”, a declarat Alina Gorghiu, la finalul ședinței Biroului Politic Național al PNL.

Copreședintele liberalilor a adăugat că plângerea penală va fi depusă de grupul de la Senat.

“Cei de la Senat, cei de la Comisia de educație sunt cei care ne-au sesizat cu acest fals în acte publice, fals într-un raport. Nu a fost pe ordinea de zi proiectul, nu a fost semnat de secretarul comisiei, nu a fost semnat de vicepreședintele comisiei”, a adăugat Gorghiu.

Este vorba despre falsificarea semnăturii secretarului Comisiei pentru învățământ din Senat, liberalul Dumitru Oprea, pe raportul privind propunerea Ecaterinei Andronescu de modificare a Legii Educației în sensul amânării concursului pentru posturile de directori de școli. Oprea a lipsit de la ședință săptămâna trecută și susține că pe ordinea de zi a ședinței nu figura acest proiect.

Oprea spune că raportul a fost contrasemnat de o altă persoană, însă cu numele lui.

“Nu am idee cine, cum și pe ce procedură s-a făcut forțarea asta de notă. Nici nu a figurat subiectul pe ordinea de zi a comisiei – și puteți să verificați, mergând pe data de 14 (septembrie – n.r.). Deci eu nu am participat la discuția unui astfel de punct. Constat însă că este o altă semnătură (pe raportul comisiei – n.r.). E pus un ‘pentru’, dar, de regulă, pentru orice ‘pentru’, dacă e nevoie, tu ca secretar delegi responsabilitatea sub o formă, ori eu nici nu am fost întrebat de subiectul ăsta. “, a precizat el.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version