Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu începe să se enerveze pe Cîrstoiu /„Trebuia să facă deja conferinţa de presă ca să explice acuzațiil /JUSTIȚIE: Primarul PNL Chirica de la iași, trimis în judecată de DIICOT / ANM: Vremea începe să se încălzească, dar ploile rămân până la sfârșitul lunii / 

Breaking News:

PNL s-a sucit și l-a votat pe Toni Greblă șef al Autorității Electorale Permanente. PSD, stăpân la alegeri

PNL s-a sucit și l-a votat marți, în plenul Parlamentului, pe Toni Greblă – propus de PSD – în funcția de șef al Autorităţii Electorale Permanente (AEP). Votul a fost secret, cu buletine de vot.

Liberalii se răzgândiseră inițial, la începutul lunii, în privința lui Greblă, iar săptămâna trecută l-au validat, în comisiile juridice, pe candidatul USR Cristian Preda.

Iată întreaga epopee:

Toni Greblă (PSD), la un pas să devină șeful AEP; dar PNL s-a sucit și vrea un independent. Ciolacu: „Votul, peste două săptămâni”

Acum însă, Greblă a obținut în plenul Parlamentului 251 voturi, în timp ce Cristian Preda doar 73 de voturi. Candidata AUR, Iulia Andreea Băbeanu, a avut de partea ei 37 de voturi, restul de 324 fiind „împotrivă”.

Din totalul de 466 de parlamentari, au fost prezenți 375.

Votarea lui Greblă vine după demisia forțată de la șefia AEP, în 11 ianuarie, a lui Constantin-Florin Mituleţu-Buică, judecat în două dosare de corupție. Mitulețu Buică, susținut tot de PSD, va reveni însă pe funcția de secretar general al instituției, astfel că partidul lui Marcel Ciolacu deține controlul a două funcții-cheie în AEP.

PNL vrea să o impună pe funcția de secretar general al AEP pe Stefania Ferenț.

Celelalte două funcții de vicepreședinte al AEP sunt deținute de Zsombor Vajda, susținut de UDMR, și de Marian Muhuleț, propus de USR și numit de președintele Klaus Iohannis.

Amintim că Greblă, care este în prezent prefectul Capitalei, a demisionat forțat din funcția de judecător al Curții Constituţionale (CCR), după ce a intrat pe mâna procurorilor anticorupție. 

DNA l-a acuzat pe Greblă că, în perioada 2010 – 2015, aflat în exercitarea funcţiilor de senator (2010 – 2013) şi judecător la Curtea Constituţională (2013 – 2015), ar fi pretins şi primit de la omul de afaceri Ion Bîrcină, cu titlu de foloase necuvenite, folosinţa gratuită, service-ul şi asigurarea pentru un autoturism marca BMW Seria 5, în echivalent de 56.070 de euro.

Însă, în anul 2019, Înalta Curte de Casație și Justiție l-a achitat definitiv pe Toni Greblă.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv