Premierul Victor Ponta l-a demis în această seară pe Marius Dunca, şeful Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), pe care îl consideră vinovat de incendiul din Club Colectiv, unde au murit 32 de tineri şi alţi 90 se zbat între viaţă şi moarte. 

dunca_m
Sursă foto: romania-actualitati.ro

Dunca a aflat de la televizor că nu mai este şef peste Protecţia Consumatorului. Contactat telefonic de jurnalişti, el s-a făcut de râs în direct: “Nu ştiu nimic, nu am fost anunţat. Este o surpiză şi pentru mine. Sunt la birou, am văzut şi eu acum că s-a publicat  în Monitorul Oficial demiterea mea. Ce pot să spun? Am fost numit de domnul Ponta, am fost demis de domnul Ponta. Am încredere în actualul guvern”.

“Acum, dacă Dacă ANPC este vinovată pentru tot ce se întâmplă rău în acestă ţară, ne asumăm şi această e vină… Eu nu cred că ANPC este vinovată. Noi nu avem competenţe pe siguranţă cum au celelalte instituţii. Noi nu dăm autorizaţii. Doar verificăm lista de preţuri, orarul, informăm consumatorii”, a adăugat el.

ANPC a fost la Colectiv cu o zi înainte de incendiu

Întrebat când a făcut ultima dată un control la Clubul Colectiv, Dunca a afirmat că ANPC a primit o sesizare în 29 octombrie privind neconcordanţe de preţuri în local.

“Inspectorii ANPC au mers la faţa locului joi, dar nu au găsit pe nimeni, astfel că au lăsat o invitaţie pentru reprezentanţii legali ai localului. Vineri trebuia să se prezinte reprezentantul legal al operatorului economic cu buletin, ştampila unităţii, aviz sanitar-veterinar, certificat constatator. Aceasta este procedura în cazul în care echipele de control nu îi găsesc pe reprezentanţii firmelor”, a declarat Marius Dunca.

”Noi nici nu am avut când să îl controlăm (localul-n.r.). Nu pot să încalc legile, nu pot să încalc procedura”, a adăugat şeful demis al ANPC.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version