Parlamentarii USR depun marți,  în Parlament, un proiect de lege privind desființarea Secției speciale pentru anchetarea magistraților, înființată de majoritatea PSD-ALDE, cu sprijinul UDMR.

Anunțul a fost făcut de deputatul Stelian Ion, la RFI România, exact în ziua în care au loc, la CSM, interviurile pentru candidații la șefia acestei secții, după ce Gheorghe Stan a fost numit, judecător la CCR, propulsat de Liviu Dragnea – aflat acum în pușcărie.

Printre candidați se află Adina Florea, care i-a deschis, la plângerea furarului Sebastian Ghiță – fost deputat PSD – două dosare penale fostului procuror-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi.

Alt candidat este Bogdan Pîrlog, procuror militar în cadrul Parchetului General, el fiind cel care s-a autosesizat în cazul violențelor jandarmilor la Mitingul Diasporei, din 10 august 2018.

”În această sesiune depunem o altă formă a legii și este obligatoriu ca în cel mai scurt timp posibil, această secție specială de investigare a infracțiunilor din justiție să fie desființată pur și simplu”, a precizat Stelian Ion.

 

El a arătat că ”și în rândul miniștrilor PSD sunt opinii diferite referitoare la această secție, în sensul în care într-una dintre ședințele de Guvern anterioare au fost niște dispute pe această temă”.

”Cu siguranță, în 2020, această secție nu va mai exista. PSD-ul în 2020 cel târziu va pierde guvernarea și majoritatea parlamentară și secția aceasta va fi desființată. E o chestiune doar de timp”, a mai spus Stelian Ion.

Amintim că fostul șef al Secției Speciale, Gheorghe Stan, a retras apelurile în dosarele de corupție ale lui Tudor Chiuariu, fost ministru al Justiției în Guvernul Tăriceanu, și Sebastian Ghiță, fost deputat PSD, fugit în Serbia încă din decembrie 2016, pentru a scăpa de arestarea preventivă. 

Secția specială a retras și apelul DNA împotriva achitării Ghiță și a șefilor de Parchet și Poliție Prahova
ÎCCJ a admis retragerea apelului DNA în cazul lui Chiuariu, decisă de Stan de la Secția specială
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version