Ministrul Muncii, Raluca Turcan, fost vicepremier în Guvernul Orban, s-a lăudat pe Facebook cu participarea la o acțiunea de împădurire, sâmbătă, însă a omis un aspect important: nu purta mască sanitară.

După câteva zile, unul dintre participanți este internat în spital, cu coronavirus.

Precizăm că județul Sibiu se află în scenariul ROȘU COVID, cu o rată de infectare de 3,43 la mie, iar municipiul Sibiu are o rată de infectare de 5,13 la mie.

Raluca Turcan și Daniela Câmpean, președintele Consiliului Județean Sibiu, apar înghesuite alături de alte 6 persoane –  între care și un minor -, fără mască de protecție și cu încălcarea regulilor de distanțare socială.

Daniela Câmpean președintele CJ Sibiu la mijloc

Mai multe poze în care Turcan este fără mască, încălcând reguli de distanțare, au fost postate de aceasta pe pagina sa de Facebook.

Fotografiile au fost făcute a doua zi după adoptarea, de către Guvernul Cîțu, a noilor interdicții COVID.

În urma valului de critici din spațiul public, Turcan și-a șters de pe Facebook pozele în care apărea fără mască și a postat altele, în care apărea respectând interdicțiile impuse de Guvernul Cîțu, din care face parte.

Totodată, ea a transmis că nu s-a purtat mască în „puține excepții, de regulă când se făceau fotografii, se servea masa sau când se consumau băuturi răcoritoare”.

Numai că fotografiile fără mască au fost postate pe Facebook de reprezentanta Guvernului, pentru a da „exemplu” sau a sfida pur și simplu românii amendați cu sume uriașe în cazul în care sunt prinși de polițiști și jandarmi că încalcă regulile de distanțare și nu poartă masca sanitară.

De altfel, Raluca Turcan a încălcat cu brio restricțiile COVID și anul trecut, în plină stare de urgență, când deținea funcția de vicepremier în Guvernul Orban.

Fotografia de la ziua șefului ei de partid, Ludovic Orban – prim-ministru la acea dată -, a fost făcută în Palatul Victoria. În imagine, Turcan apare alături de fostul ministru al Transporturilor, Lucian Bode, actualul ministru de Interne, Ludovic Orban, Virgil Popescu – fost și actual ministru al Energiei, și Bogdan Aurescu, fost și actual ministru de Externe.

Numai că în acel caz se bea și se fuma, pentru că era o zi specială! Orban apare cu trabucul în mână, deși este interzis fumatul în interior. Abia după ce fotografia a „scăpat” în presă, Orban a chemat subalternii ministrului de atunci al Internelor, Marcel Vela (al cărui picior se vede sub masă, lângă Bode), să-l amendeze, de ochii lumii!

FOTO! Natură Udă & Afumată cu miniștrii Cabinetului Orban!

Iată mesajul Ralucăi Turcan, postat tot pe Facebook-l de unde a „ras” pozele fără mască:

„Un răspuns clar pentru criticile care mi s-au adus astăzi, referitoare la acţiunea de împădurire de sâmbătă:

  • Condiţia pentru participarea la acţiunea de împădurire a fost ca fiecare participant să facă un test antigen; de asemenea, la locaţia din aer liber, situată pe deal, au fost disponibile măşti şi dezinfectanţi.
  • De asemenea, la locația din aer liber, situată pe deal, au fost disponibile măști și dezinfectanți. Cea mai apropiată localitate se află la 6 km, unde rata de infectare era de 0,33.
  • Fotografiile invocate nu au fost reprezentative pentru ansamblul celor aproximativ 5 ore petrecute în aer liber. Măștile au fost purtate, cu puține excepții, de regulă când se făceau fotografii, se servea masa sau când se consumau băuturi răcoritoare;
  • Rămân o adeptă a măștii de protecție și a vaccinării și cred în continuare, cu tărie, în nevoia respectării măsurilor”.

Repet, în mare parte a celor 5 ore, masca a fost purtată. Îmi doresc să rămânem toţi prudenţi, echilibraţi şi să trecem cu bine de aceste momente”.

 
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version