Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

COVID-19: Restricții ridicate parțial în București, de luni, 25 ianuarie / Decizia a fost luată de Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă / Rata de infectare cu COVID-19 a scăzut sub 3%, pentru a treia zi consecutiv /   

Breaking News:
 

Starea de alertă va fi prelungită până la mijlocul lui ianuarie 2021. Arafat: „E clar că măsurile vor continua”

Starea de alertă va fi prelungită pe 14 decembrie până la mijlocul lunii ianuarie, cel puțin. Guvernul Orban a decis această măsură cu restricții pentru populație începând din 15 mai, după două luni de stare de urgență decretate de președintele Klaus Iohannis la începutul pandemiei de coronavirus.

Dar cum premierul Ludovic Orban se află în campanie electorală pentru a obține un loc în Camera Deputaților, iar ministrul sănătății, Nelu Tătaru, candidează și el, anunțul a fost făcut de secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, care este și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU).

„E clar că măsurile pe care le avem acum probabil că vor continua, adică purtarea măștii și anumite măsuri care sunt implementate acum, măsurile sanitare vor rămâne, dar din nou, noi avem data de 14 (decembrie) momentul în care vom prelungi starea de alertă și probabil că acest lucru se va întâmpla în data de 14 pentru următoarea lună. Vom avea o analiză cu INSP-ul și cu toată lumea asupra situației epidemiologice”, a declarat Raed Arafat vineri seară, la Digi24

El a exclus un lockdown total, la nivel național. Dar va fi în continuare carantinare zonală. „Dacă luăm media pe 7 zile, vedem că există o scădere și trebuie să vedem dacă va continua, iar asta depinde de noi”, a spus Raed Arafat.

Vine o perioadă dificilă, iar pericolul este ca în ianuarie-februarie să ne pomenim din nou cu o creștere agresivă a cazurilor, avertizează șeful DSU.

Carantinarea unor localități a dat roade, în majoritatea cazurilor, a menționat Raed Arafat. „Când vedem localitățile care au fost carantinate, toate au arătat, chiar dacă au avut carantina prelungită cu încă 7 zile sau la unele chiar cu 14 zile, că s-a reușit controlul situației. (…) La Timișoara, care n-a fost carantinată, au fost carantinate localitățile din jur și asta a avut un impact și asupra Timișoarei și s-a văzut că la Timișoara este o scădere. Sibiul, la fel. La Alba, a trebuit să prelugim”, a mai spus el.

141 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv