Prezent la un eveniment organizat marţi la Târgu Mureş, Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului, a reiterat ideea conform căreia după alegerile locale ar trebui depusă o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Cioloş.

tariceanu Facebook

Şi pentru că mai sunt doar câteva luni până la alegerile parlamentare, Tăriceanu nu vrea neapărat o moţiune de cenzură prin care să elimine Guvernul Cioloş, ci, mai degrabă, una prin care “puterile actualului Guvern să fie limitate până la alegerile din noiembrie”.

Despre o moţiune de cenzură depusă împotriva Guvernului s-a tot vorbit în ultima perioadă, însă toată lumea ştie că ar fi absurdă o decapitare a Guvernului cu doar câteva luni înainte de alegeri.

Iar mesajul lui Tăriceanu este cât se poate de clar: “din punct de vedere politic trebuie să discutăm despre oportunitatea unei moţiuni de cenzură. Am discutat şi cu Liviu Dragnea şi decizia o vom lua după consultările care vor avea loc după alegerile locale. Trebuie să ne gândim dacă o moţiune de cenzură care să îl lase pe Cioloş în funcţie cu un Guvern cu puteri limitate, numai cu gestiunea treburilor curente, nu ar fi cea mai bună variantă. Nu ne permitem ca doamna Prună, ministrul Justiţiei, să mai dea ordonanţe în dispreţul drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version