Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

POLITICĂ: Guvernul depune lui la Parlament, pentru angajarea răspunderii, proiectul de alegerere a primarilor în două tururi / 

Breaking News:
 

De vineri intră în vigoare o nouă lege a pașapoartelor. Apar modificări importante la nivelul valabilității acestor documente

De vineri intră în vigoare Legea nr. 133 care aduceri modificări semnificative în ceea ce privește valabilitatea pașapoartelor.

În primul rând trebuie precizat că în cazul adulților care au împlinit deja 18 ani, valabilitatea pașapoartelor electronice se dublează, aceste documente urmând a fi valabile pentru 10 ani în loc de 5 ani.

De asemenea, se prelungește valabilitatea pașapoartelor eliberate pentru tineri cu vârsta cuprinsă între 12 și 18 ani, dar și cele eliberate pentru copii cu vârsta de până în 12 ani. Tinerii vor avea pașapoarte valabile pentru cinci ani, iar copiii vor avea pașapoarte valabile pentru trei ani.

Nu în ultimul rând, Legea prevede înăsprirea condițiilor în care se acordă pașapoarte temporare. Acestea vor fi eliberate la solicitarea cetățeanului care prezintă motive serioase, dar și acte care să ateste importanța vizitei peste hotare. În plus, legea prevede ‘că pașaportul temporar se va elibera în situații obiective în care, din motive de sănătate, familiale sau profesionale, este necesară și urgentă prezenţa persoanei pe teritoriul altui stat și nu există timpul necesar pentru emiterea pașaportului simplu electronic’.

7 Shares