Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

JUSTIȚIE: Inspecția Judiciară o verifică pe judecătoarea care l-a citat în sală pe studentul omorât cu mașina de Vlad Pascu drogat, la 2 Mai / 

Breaking News:

Virgil Măgureanu, pus sub acuzare în Dosarul Mineriada

Fostul director al Serviciului Român de Informații (SRI) Virgil Măgureanu este urmărit penal în Dosarul Mineriada, pentru săvârșirea infracțiunii contra umanității, la fel ca fostul preşedinte Ion Iliescu.

magureanu
Sursă foto: citynews.ro

Măgureanu a fost citat astăzi la Parchetul General, unde i s-a adus la cunoștință că are calitatea de suspect în acest dosar.

La intrare, jurnaliştii l-au întrebat dacă îşi reproşează ceva. „Până nu se stabilesc în instanţă circumstanţele în legătură cu regretabilele victime…”, a răspuns cel cu nume de cod “Vulpea”, adăugând că nu își reproșează nimic „în legătură cu morți” (cei 4 morţi – n.r.).

4 morţi, 3 răniţi prin împuşcare şi 1.000 de vătămaţi corporal

Alături de Iliescu şi Măgureanu sunt cercetate şi alte persoane pentru infracţiuni contra umanităţii.

Reprimarea violentă a manifestaţiei din 13 iunie 1990 din Piaţa Universităţii s-a soldat cu decesul a 4 persoane, rănirea prin împuşcare a altor 3 şi vătămarea corporală și lipsirea de libertate a încă 1.000 de oameni nevinovaţi.

Precizările Parchetului

“Prin ordonanța nr. 47/P/2014 din data de 16 octombrie 2015, procurorii militari au dispus schimbarea încadrării juridice și efectuarea în continuare a urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii contra umanității prev. de art. 439 alin. 1 lit. a, g și j din Codul penal constând în reprimarea violentă a manifestației din Piața Universității, din dimineața zilei de 13 iunie 1990, soldată cu decesul a patru persoane și rănirea prin împușcare a altor trei, precum și vătămarea corporală și lipsirea de libertate a aproximativ 1.000 de persoane în zilele de 14 și 15 iunie 1990, ca urmare a atacului violent declanșat de către muncitori din unele centre industriale și bazine carbonifere din țară”, precizează Parchetul ÎCCJ, într-un comunicat de presă.

“În perioada următoare vor fi audiate persoanele față de care s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii contra umanității prev. de 439 lit. a, g și j din Codul penal și care la data evenimentelor dețineau funcții de conducere la nivelul structurilor civile și militare ale statului, precum și în cadrul unor unități economice”, se adaugă în comunicat.

6 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv