Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Guvernul a aprobat prelungirea cu încă 3 luni a plafonării tarifelor RCA / 

Breaking News:

Transilvania Motor Ring, gazdă pentru Romanian Retro Racing și Retromobil Fest

Transilvania Motor Ring va fi pentru prima dată gazdă pentru Romanian Retro Racing, dar și pentru Retromobil Fest, cele două evenimente fiind organizate în paralel în perioada 6-7 iulie. 

Etapele 3 și 4 ale Campionatului Național de Viteză pe Circuit pentru Automobile Istorice se desfășoară în acest weekend pe cel mai nou circuit de viteză din România.

După un debut spectaculos de sezon, cu 65 de concurenți înscriși în primele două etape desfășurate pe circuitul Motorpark de lângă București, așteptările pentru acest weekend au fost la fel de mari, circuitul din Târgu Mureș fiind mai accesibil pentru cei care locuiesc în centrul, vestul și nordul României. 

Astfel, sâmbătă și duminică, peste 60 de proprietari vor lua startul în competițiile de Viteză și Regularitate, iar în cadrul evenimentului va fi amenajată o zonă de expoziție auto, un târg de piese vintage și o zonă de food. 

Publicul va avea ocazia de a admira unele dintre ele mai frumoase automobile clasice din țară folosite în competiții. Printre automobilele participante la categoria Viteză pe Circuit, regăsim modelele Detomaso Pantera, Porsche 911 Carrera RS, Alfa Romeo Giulia Sprint GT, BMW 1602 și BMW 2002 – pe care pasionații motorsport-ului românesc le vor recunoaște din Campionatele Naționale de Viteză în Coastă și Raliuri. Acestea sunt conforme cu normele de securitate FRAS.

Surpriza acestui sezon este clasa Dacia Revival, un proiect al Federației Române de Automobilism Sportiv, care readuce istoria autohtonă în automobilismul sportiv. În cele două grupe Dacia Revival vor lua startul pe circuitul de lângă Târgu Mureș nu mai puțin de 16 automobile Dacia istorice.

La categoria Regularitate pe Circuit, regăsim modele iconice precum Ford Mustang Fastback, Datsun 240Z, Fiat 124 Spider, Triumph Spitfire și Porsche 944. Este o ocazie specială de a le vedea concurând pe cel mai spectaculos circuit din țară.

Etapa a treia Romanian Retro Racing, organizată sâmbătă, 6 iulie, începe de la ora 10:00 și se încheie la 16:50 cu o festivitate de premiere. Cea de-a patra etapă, derulată duminică, 7 iulie, începe de la ora 09:00 și se încheie cu o festivitate de premiere la ora 15:00. În paralel pe circuit se va desfășura Campionatul Național de Time Attack din cadrul FRAS.

Accesul publicului este gratuit. 

Organizatorii sunt Retromobil Club România și Classic Car Club, iar partenerii evenimentului sunt: AutoItalia, Motul, Foerch, Oldtimer Studio și publicația RacingWheels.

6 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv