Procurorul de caz Ionela-Tania Mihai-Oprea a încălcat toate regulile unei anchete penale, a aruncat la coș dovezile covârșitoare care demonstrau existența unui binom escroc și, în final, i-a transformat pe păgubiți în „spălători de bani”, protejând avocatul infractor!

La Pitești, evidența NU mai poate fi ascunsă. Sub patronajul „incoruptibilei” șefe a Parchetului General, Gabriela Scutea, se cotinuă mascarada instumentării dosarelor de evaziune și spălare de bani!

Protejarea unor personaje malefice cu tentaculele corupției bine înfipte în Ministerul Public este mai importantă decât stârpirea corupției din Parchete – în acest caz, cel de la Pitești!

Pentru că avocatul Lavinia Mincu, soția judecătorului în rezervă Mincu, trebuia scoasă din cauza penală, s-a pus la cale mătrășirea unor dovezi irefutabile.

Gabriela Scutea – procurorul general al Românei

Escroci în fustă!

Astăzi, vă prezentăm o metodă de spălare a banilor, în care zicala „Unde e multă carte e și multă prostie!” se confirmă 100%.

Veți vedea că, în acest caz clar de escrocherie pus la cale de Binomul compus din avocata Lavinia Mincu și doctorița Mioara Pavelescu (fostă Motoc), putem vorbi ori despre o PROSTIE imensă din partea PĂCĂLIȚILOR, ori de participare la o schemă de spălare de bani fără discernământ!

Că de participarea PĂCĂLIȚILOR cu intenție – adică, fără creatorul escrocheriei, doar ei să se fi constituit într-un grup organizat ca să spele bani în favoarea… Binomului Mincu-Pavelescu – nu poate fi vorba! O demonstrează documentele și declarațiile unor păgubiți dar, mai ales, ale celor două femei – avocata Mincu & doctorița Pavelescu!

Veți mai vedea cum procurorul de dosar, Ionela-Tania Mihai-Oprea, și șeful său, Mihai Aldea, procuror general al Parchetului de pe lângă CA Pitești, și-au dat mâna pentru a o proteja pe soția fostului judecător Mincu, Lavinia, într-un caz CLAR de spălare de bani și înșelăciune, pus la cale de avocată împreună cu doctorița Mioara Pavelescu!

„Între două nu te plouă!” „Generalul” procuror Mihai Aldea, flancat de avocata Lavinia Mincu și de doctorița Mioara Pavelescu

Vrăjeala avocatei Mincu!

În fapt, escrocheria s-a bazat pe dibăcia avocatei Lavinia Mincu de a-i „vrăji” pe unii dintre clienții săi vechi, care o respectau și credeau în ea.

Astfel, bazându-se pe prostia sau pe aroganța lor – că de naivitate nu poate fi vorba, pentru că cei înșelați sunt oameni de afaceri sau profesioniști în domeniul lor de activitate -, avocata Mincu i-a ușurat doar pe trei dintre ei cu… 343.000 de euro:

  • Daniel Matei = 193.000 de euro
  • Mariana Pușcașu = 110.000 de euro
  • Gheorghița Florea = 40.000 de euro

Ca să fie clar: Binomul Mincu & Pavelescu a înșelat și ați oameni care au preferat să-și ducă crucea prostiei departe de ochii lumii. Până în acest moment, doar afaceristul Matei a depus plângere penală împotriva avocatei Mincu și a doctoriței Pavelescu.

Oricum, în baza documentelor și probelor înaintate de petiționarul păcălit Daniel Matei, procurorul de caz Ionela-Tania Mihai-Oprea a clasat dosarul, iar șeful Aldea a confirmat „nevinovăția” avocatei Mincu!

(Cele două manipulatoare, Mincu și Pavelescu, au REFUZAT dialogul cu SECUNDA. Găsiți documentele anchetei jurnalistice la  finalul articolului.)

Avocat Lavinia Mincu

Avocata & Doctorița fac jocurile!

Așadar, doctorița Mioara Pavelescu-Motoc și avocata Lavinia Mincu au pus în practică o metodă de spălare a banilor și de înșelăciune folosindu-se de relațiile avocatei cu anumiți clienți certați cu autoprotecția, dar cu ceva bani albi în conturi.

Povestea afaceristului păcălit Daniel Matei – ridicat în slăvi de presa locală pentru faptul că „știe să câștige” licitații ca nimeni altul, în special în domeniul licențelor de transport – este cât se poate de simplă și, simultan, de năucitoare Practic, escrocheria Binomului Mincu-Pavelescu pare desprinsă dintr-un reality show cu personaje interpretate LIVE de oameni care nu au toate țiglele pe casă! Și la propriu, și la figurat!

Dar iată, pe scurt, ce s-a întâmplat în fapt: Doctorița Mioara Pavelescu-Motoc a înființat în Pitești Clinica Motoc. Din cauza proastei administrări, clinica a intrat în colaps financiar după ce i-a cheltuit banii – circa 300.000 de euro – partenerului Florin Sora.

Din motive care nu sunt încă explicate, avocata Mincu și doctorița Pavelescu au decis că pot salva Clinica Motoc printr-un credit bancar luat „de la o bancă din Franța”. (Din România nu se mai putea lua creditul, din cauza stării financiare a clinicii, au afirmat avocata și doctorița, în fața VIITORILOR PĂCĂLIȚI, dar și a procurorilor și judecătorilor!!!)

Îndiferent de motivele reale, avocata Lavina Mincu a început să solicite de la anumiți clienți vechi de-ai săi diverse sume de bani drept împrumut pentru doctorița Pavelescu. Dar, ATENȚIE, aceste sume

  • să nu fie date direct doctoriței,
  • ci să fie vărsate în conturile unor persoane nominalizate de Pavelescu,
  • persoane domiciliate în… Togo și Benin,
  • cum ar fi Leger Goussi, Rodrigue M. Yesinnou, Atsufe Quenum, Luc Hinkpon, Pernot Lionel Amah etc. 

Astfel, clienții avocatei Mincu, printre care se afla și controversatul afacerist Daniel Matei, au fost rugați de Lavinia să o împrumute pe doctorița Pavelescu, iar sumele să fie depuse prin transfer bancar – WESTERN UNION și MONEY GRAM – în conturilor unor cetățeni africani din Togo și Benin!

De ce nu depuneau banii în conturile africanilor cele două manipulatoare Mincu & Pavelescu? Pentru că, spuneau ele, au depus deja fiecare câte 30.000 de euro și li s-a restricționat accesul la bănci!

Iată dovada scrisă negru pe alb de polițista Ștefania Stan, care „s-a sesizat din oficiu în 31 octombrie 2019″, după circa 18 luni de la data depunerii plângerii la Parchetul Pitești, de către Daniel Matei:

De fapt, chiar Daniel Matei a ajuns în aceeași situație în momentul când a atins pragul de 30.000 de euro transferați regulat. Atunci, „doamele” Mincu & Pavelescu l-au sfătuit pe Matei să se folosească de angajați sau de rude!

Iar incredibilul s-a întâmplat: după ce era rugat de avocată să mai trimită bani în Togo și Benin, afaceristul Matei se conforma și, prin intermediul angajaților săi –  M. Brăileanu, V. Ciobanu, N. Constantin, T. Alexandru, A. Nicolae, C.R. Glodeală etc. – sau a soțiel sale L.A. Matei și al soacrei (sic!), a plusat până a ajuns la suma totală de 193.000 de euro.

Și nu numai Daniel Matei au căzut pradă escroacelor Mincu & Pavelescu în celebrul oraș care ne-a dat Experimentul Pitești și, mai apoi, pe genialul Dobrin. Mulți alți clienți sau cunoștințe ale avocatei Mincu au contribuit BENEVOL la propriul jaf. Este, dacă vreți, un fel de efect de seră asupra păcăliților – o prăjeală de creiere cu un IQ îndoielnic! Că de genii, nici vorbă!

Nota Bene. Cum a putut un afacerist bun cunoscător al jocurilor de culise să fie păcălit „în formă continuată” timp de peste șase luni și să fie UȘURAT de 193.000 de euro – o parte dintre ei împrumutați!!! – este de domeniul prostiei fără margini sau, de ce nu, de domeniul psihiatriei.

Doctorița Mioara Pavelescu (fostă Motoc)

Dansul lebedelor negre!

Metoda de spălare a banilor și înșelăciune pusă în practică de Binomul Mincu & Pavelescu s-a bazat pe OPT pași ce se desprind din modul de operare. Iată-i:

  1. Avocata MINCU face APEL la relațiile bune pe care la are cu anumiți clienții, oameni de afaceri care au ÎNCREDERE în ea datorită lungii colaborări;
  2. Avocata MINCU prezintă clienților săi situația DRAMATICĂ în care se află doctorița Mioara Pavelescu (Motoc): nevoia STRINGENTĂ de a contracta un CREDIT de la o bancă din Franța – de fapt este vorba de Banque Atlantique din Africa de Vest, condusă atunci de africanul Habib Koné –, credit care atrage după sine aumite cheltuieli ce trebuie achitate în regim de URGENȚĂ;
  3. Avocata MINCU solicită de la clienții săi vechi ÎMPRUMUTURI în favoarea doctoriței Pavelescu, pentru ca aceasta să-și salveze din ghearele falimentului Clinica Motoc.
  4. Avocata MINCU le spune clienților săi – VIITORII PĂCĂLIȚI – că ea a împrumutat-o pe doctorița Pavelescu, dar că acum nu mai are fonduri și de aceea apelează la ei. Să aibă ÎNCREDERE în ea că vor primi banii dați cu împrumut;
  5. Avocata MINCU și doctorița PAVELESCU le spun VIITORILOR PĂCĂLIȚI că, într-un termen scurt, le vor fi returnați banii împrumutați – imediat ce banca va acorda creditul;
  6. Avocata MINCU îi lămurește pe clienții săi că banii împrumutați TREBUIE depuși chiar de ei prin WESTERN UNION sau MONEY GRAM în conturile unor CETĂȚENI AFRICANI din Togo și Benin, nume SPECIFICATE expres de doctorița Pavelescu;
  7. Avocata MINCU le explică VIITORILOR PĂCĂLIȚI motivul pentru care ea și doctorița nu mai pot depune bani în conturile din Togo și Benin: le-a fost BLOCAT dreptul de a depune bani, pentru că deja au DEPĂȘIT pragul limită;
  8. Avocata MINCU nu le restituie clienților săi banii împrumutați și îi trimite la doctorița Pavelescu. Celor insistenți, avocata Mincu și doctorița Pavelescu nu le mai răspund la telefon.
Habib Koné, președintele Banque Atlantique la momentul escrocheriei operate de Binomul Mincu & Pavelescu (2016-2017). Din 2017, Koné deține funcția de CEO al Atlantic Business International

SISTEMUL întră în acțiune!

Cum de și-a permis avocata Mincu să pună în scenă o astfel de escrocherie? Răspunsul este dat de două argumente:

  1. Avocata Lavinia MINCU și-a permis să se implice într-o schemă de spălare de bani și înșelăciune grație relaților sale din SISTEMUL judiciar din Pitești – care, până în 18 martie 2021, a funcționat PERFECT pentru ea.
  2. Toată ESCROCHERIA s-a bazat pe faptul că cei păcăliți NU vor avea curajul să facă plângeri penale sau să le acționeze în judecată fără să fie și ei acuzați că au participat la o schemă de spălare de bani. Binomul Mincu & Pavelescu s-a înșelat.

Daniel Matei, cel care a dat cu împrumut 193.000 de euro în perioada septembrie 2016 – februarie 2017 și a depus banii – personal, prin rude sau prin angajații săi – în conturile unor cetățeni africani din Togo și Benin, a făcut plângere penală în 24 mai 2018, după ce, într-un final, a înțeles că Binomul Mincu & Pavelescu NU o să-i returneze cei 193.000 de euro!

Dar, stupoare pentru petiționarul Matei, care aștepta să i se facă dreptate și să-și recupereze banii împrumutați! A intrat în joc PROTECȚIA de care se bucura avocata Mincu din partea sistemului judiciar din Pitești.

Nota Bene. În momentul în care primul procurorul de caz, Sabinel Ion Bălmău, a demarat cercetările și a început să pună întrebări specifice, a fost schimbat la ordinul procurorul general al Parchetului de pe lângă CA Pitești, Mihai Aldea, și înlocuit cu procurorul docil Ionela-Tania Mihai-Oprea.

Mihai Aldea, procuror general al Parchetului de pe lângă CA Pitești

Protecție pentru Mincu!

Imediat ce a preluat cazul, Procurorul Sistemului Ionela-Tania Mihai-Oprea le-a chemat la audieri și pe cele două „doamne de bine” și gata! A clasat plângerea lui Daniel Matei față de avocata Lavinia Mincu, prin disjungerea dosarului în care au rămas să fie anchetați doctorița Pavelescu și toți cei păgubiți pentru… spălare de bani!

Acestă decizie de NUP față de avocata Lavinia Mincu a fost confirmată de „generalul”  Mihai Aldea în data de 20 octombrie 2020, la doi ani după ce a ținut „la sertar” dosarul. (Matei a depus plângerea în luna mai 2018.)

Așadar, nu a contat pentru cei doi procurori corupți că dovezile prezentate de Daniel Matei demonstrează implicarea la cel mai înalt nivel a avocatei Lavinia Mincu în schema de înșelăciune și spălare de bani.

Nu au contat nici declarațiile avocatei Mincu, care singură se incrimina!

Pentru Mihai Aldea & Ionela-Tania Mihai-Oprea a contat doar ideea de a oferi PROTECȚIE totală avocatei Lavina Mincu, soția fostului judecător Petre Mincu.

Așa încât, cei doi procurori corupți, Mihai Aldea & Ionela-Tania Mihai-Oprea, au considerat că păcălitul Matei bate câmpii, că avocata Mincu este nevinovată și nu poate fi anchetată penal; și că disjungerea dosarului este soluția perfectă.

Dar, așa cum am arătat mai sus, PROTECȚIA oferită de sistemul judiciar ticăloșit din Pitești condus, printre alții, și de Mihai Aldea, procurorul general al Parchetului de pe lângă CA Pitești, a fost aruncată în aer de judecătorii Curții de Apel Pitești.

VA URMA

În episodul următor:

# Un judecător dă de pământ cu „generalul” Mihai Aldea și procurorul Ionela-Tania Mihai-Oprea!

# Judecătorul le arată magistraților corupți păstoriți de procurorul general al României Gabriela Scutea unde au greșit intenționat!

# Judecătorul dă ORDIN să se continue cercetarea asupra avocatei Lavinia Mincu, care, din înalta poziție de cunoscător direct al legilor, este cu atât mai vinovată de comiterea unei infracțiuni de spălare de bani!

Clinica Motoc din Pitești, de pe Calea București

Documente

Așa cum v-am obișnuit, vă prezentăm dovezile deținute de Redacția SECUNDA. Iată o parte din documentele care au stat la baza realizării acestei anchete jurnalistice, în special pentru Primul Episod din Saga „Corupție la Parchetul Pitești”.

Plângerea despusă de Daniel Matei la Parchetul Pitești – mai 2018 (Pentru vizualizare document faceți click pe „Download”)

Download (PDF, Unknown)

Revenire Matei la plângerea penală – decembrie 2018

Download (PDF, Unknown)

Depuneri la WESTERN UNION via MONEY GRAM – septembrie 2016 – feb 2017

Decizia de Confirmare a clasării, semnată de Mihai Aldea, procuror general al Parchetului de pe lângă CA Pitești – 26 octombrie 2020

Adresa SECUNDA către avocata Lavinia Mincu – 22 februarie 2021. Până la data publicării primului episod nu am primit niciun răspuns din partea avocatei Lavinia Mincu – 18 aprilie 2021

Adresa SECUNDA către medicul Mioara Pavelescu (fostă Motoc) – 10 martie 2021. Până la data publicării primului episod nu am primit niciun răspuns din partea doctoriței Mioara Pavelescu – 18 aprilie 2021

author avatar
Mihai Palsu Jurnalist
Este jurnalist din ‘90. A fost redactorul-sef al Evenimentului Zilei de prânz (Bulina Albastră). Din sept 1994 pana in 2010 a activat la Ziua, iar dupa cativa ani la Puterea a infiitat ziarul online SecundaTV.
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version