Artistul canadian Leonard Cohen, unul dintre cele mai influente nume din istoria muzicii, a încetat din viaţă la vârsta de 82 de ani.

cohen

Leonard Cohen a încetat din viaţă la reşedinţa sa din Los Angeles, apropiaţii susţinând că artistul a murit din cauza unor probleme specifice vârstei înaintate.

Cohen abia îşi lansase al 14-lea album, intitulat “You Want It Darker”, iar într-un interviu pentru promovarea materialul respectiv susţinea că simte că sfârşitul său este aproape şi că este pregătit să moară.

Leonard Cohen ne-a încântat cu muzica sa de-a lungul a mai mult de jumătate de secol, dar a fost şi un reputat poet şi romancier.

Născut în Quebec, în 1934, din părinţi evrei, Leonard Cohen a debutat în muzică la începutul anilor 1960, nemulţumit de faptul că succesul ca scriitor nu îi aducea şi o reţetă financiară deosebită.

A câştigat zeci de premii internaţionale, inclusiv Premiul Grammy pentru Albumul anului în 2008, şi a fost implicat în mai multe relaţii amoroase, dar nu a fost căsătorit niciodată.

Are doi copii, un băiat, Adam, şi o fată, Lorca, ambii cu artista americană Suzanne Elrod.

[video_documentar width=”640″ height=”480″]

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version