Spectacolul „…Escu” de Tudor Muşatescu, producţie a Teatrului „Stela Popescu”, cu Pavel Bartoş în rolul titular, va fi prezentat în premieră, pe 28 aprilie, la Bucureşti, la Sala mică a Palatului Naţional al Copiilor.

Precizările transmise redacției:

Spectacolul a fost deja prezentat la Chişinău ca parte a proiectului mai amplu intitulat “Bucureşti şi Chişinău, împreună prin Teatru”. Teatrul “Stela Popescu” şi Teatrul Naţional Satiricus “Ion Luca Caragiale” au făcut schimb de spectacole şi regizori încă de anul trecut.

Regizat de Alexandru Grecu şi Cristian Şofron, spectacolul „…Escu” are o distribuţie mixtă, aducând pe scenă actori importanţi din ambele teatre. Pavel Bartoş şi Arcadie Răcilă, actori apreciaţi pentru contribuţiile lor în teatru, televiziune şi film, sunt cei care aduc pe scenă personajul lui Decebal Necşulescu.

Povestea din „…Escu” dă o senzaţie deja-vu, chiar dacă textul original datează din 1933. Nu este doar o comedie interbelică cu parfum de epocă care continuă povestea familiei lui Spirache Necşulescu, eroii mai celebrei „Titanic Vals”, ci şi o satiră biciuitoare a năravurilor politice de ieri şi de azi… Avem în meniu şantajul, intriga de partid, traseismul, norocul prostului şi nelipsita aţâţare erotică, în cantitatea necesară să condimenteze viaţa politică, se arată în prezentarea spectacolului.

Din distribuţie fac parte Pavel Bartoş, Ion Grosu (invitat de la Chişinău), Cristi Neacşu, Viorel Cornescu (invitat de la Chişinău), Daniel Ciobanu (invitat de la Chişinău), Cătălin Frăsinescu, Irina Cărămizaru, Manuela Hărăbor, Crina Matei, Daniel Filipescu, Dorin Enache, Petru Şutu, Olga Anghelici (invitată de la Chişinău), Florentin Munteanu, Cristina Marin Neagu, Petru Şuţu, Dorin Enache. 

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version