Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Masca este obligatorie și în București în aer liber / zonele vizate: Centrul Vechi, pieţe, târguri, staţii STB şi peroane CFR Călători/ JUSTIȚIE: Victor Sandu, fost director general la „Apele Române”, reținut de DNA / El este acuzat că a luat mită 1 milion de euro / 

 

Breaking News:
 

Firea dă teatru 2 luni în Cișmigiu, pe bani publici: Festivalul „Bucureştii lui Caragiale”, până la alegeri

O ediţie specială a Festivalului „Bucureştii lui Caragiale” va avea loc pe o scenă amenajată în Parcul Cişmigiu, timp de zece weekend-uri, în perioada 18 iulie – 20 septembrie, adică până în pragul alegerilor locale din 27 septembrie, la care primarul general Gabriela Firea candidează pentru a doilea mandat.

Evident, toți actorii vor fi plătiți din bani publici, indiferent că sunt sau nu alegătorii Gabrielei Firea. De altfel, toți actorii care au contract la teatrele bucureștene au fost plătiți cu salariul întreg și în cele două luni de stare de urgență, când angajații din mediul privat au fost siliți să stea acasă și să primească șomaj tehnic.

„În contextul restricţiilor impuse de pandemia COVID-19, proiectul ‘Bucureştii lui Caragiale’ îşi propune să susţină scena teatrală a Bucureştiului – instituţii publice şi teatre independente -, oferind o platformă de promovare a activităţii lor, în condiţiile în care nu toate teatrele din Bucureşti dispun de infrastructura necesară pentru a-şi reorganiza activitatea în spaţii deschise”, se arată în comunicatul Arcub.

Printre participanţii ediţiei se numără Teatrul Bulandra, Teatrul Nottara, Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul Mic, UNATC, Teatrul Excelsior, Teatrul ‘Ion Creangă’, Opera Comică pentru Copii, În Culise, Teatrul ‘Ţăndărică’, Teatrul de Revistă ‘Constantin Tănase’, Creart, Teatrul Coquette, Teatrul Arte Dell’Anima, Teatrul Elisabeta şi Teatrul ‘Stela Popescu’.

Festivalul va avea loc în weekend-urile 18 – 19 iulie, 25 – 26 iulie, 1 – 2 august, 8 – 9 august, 15 – 16 august, 22 – 23 august, 29 – 30 august, 5 – 6 septembrie, 12 – 13 septembrie şi 19 – 20 septembrie.

Accesul este gratuit şi se face în baza unei rezervări online. Mai multe detalii despre programul festivalului, modalitatea de rezervare şi regulamentul de acces vor fi disponibile curând pe www.arcub.ro.

Desfăşurarea evenimentului implică respectarea tuturor măsurilor de siguranţă pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus, aşa cum au fost aprobate prin Ordinul nr. 2.941/1.120/2020, informează organizatorii.

Festivalul „Bucureştii lui Caragiale” a fost iniţiat în anul 2012, cu ocazia marcării a 100 de ani de la moartea celebrului dramaturg.

Festivalul a fost inspirat de manifestarea „D-ale Bucureştilor, carnaval la 1900″ din Capitală, care a recreat atmosfera Micului Paris începând cu anul 1993. Creat pentru a aduce opera caragialiană cât mai aproape de publicul bucureştean, festivalul în forma actuală – “Bucureştii lui Caragiale” – s-a desfăşurat, pe rând, în Centrul Istoric al Capitalei, în Parcul Izvor şi, începând din anul 2017, este găzduit de cea mai veche grădină a Capitalei – Parcul Cişmigiu.

22 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv