Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

EXTERNE: VIDEO. LIVE. Cutremure în Turcia şi Siria: Sute de morţi şi răniţi / POLITICĂ: Moțiunea simplă împotriva ministrului Bode, citită în penul Camerei Deputaților / Va fi votată miercuri / ANM: Vremea se încălzește, dar nopțile rămân geoase /

Breaking News:

„Focus Nordic” (filme din Suedia, Danemarca, Finlanda, Norvegia, Islanda), la TIFF 2023

Festivalul Internaţional de Film Transilvania anunţă „Focus Nordic” – un program complex dedicat unei cinematografii europene bogate, diverse şi inovatoare, cea din ţările nordice: Suedia, Danemarca, Finlanda, Norvegia şi Islanda.


Focus Nordic va include peste 25 de filme, multe fiind proiectate în premieră pentru ţara noastră. Printre primele titluri confirmate se numără hipnotizantul „Sisu” (Finlanda, 2022), regizat de Jalmari Helander. Plasat în 1944, filmul spune povestea unui fost soldat care descoperă o cantitate considerabilă de aur în pământurile îngheţate ale Laponiei, dar planurile lui sunt întrerupte violent de o unitate de nazişti în retragere spre Germania. Aici începe o luptă intensă între finlandezul care pare de neclintit şi răzbunătorii nazişti. Comparat de critici cu Inglourious Basterds (r. Quentin Tarantino, 2009) pentru subiect, ritm şi umor, Sisu a avut premieră la Festivalul Internaţional de Film Toronto 2022 şi a fost multi-premiat la Festivalul de Film de la Sitges 2022.

De asemenea, din selecţia Festivalului Internaţional de Film de la Cannes 2022, unde a concurat pentru premiul Un Certain Regard, spectatorii vor putea urmări satira „Sick of Myself” (r. Kristoffer Borgli, Norvegia, 2022). Când iubitul ei devine cunoscut ca artist contemporan şi primeşte atenţie de la o lume întreagă, o tânără din Oslo e cuprinsă de gelozie şi începe să facă gesturi extreme ca să atragă, la rândul ei, atenţia şi simpatia oamenilor.

Tot de la Cannes, spectatorii vor avea ocazia să revadă „Triangle of Sadness”/ „Triunghiul Tristeţii” (r. Ruben Östlund, Suedia, 2022), marele câştigător al Premiului Palme d’Or, triplu nominalizat la Oscar, inclusiv pentru Cel mai bun Film.

Cea de a 22-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania va avea loc la Cluj-Napoca în perioada 9 – 18 iunie 2023

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv