Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

JUSTIȚIE: Inspecția Judiciară o verifică pe judecătoarea care l-a citat în sală pe studentul omorât cu mașina de Vlad Pascu drogat, la 2 Mai / 

Breaking News:

„Martiri”, un spectacol al tinerilor la Teatrul Metropolis

Teatrul Metropolis, în parteneriat cu UNATC, prezintă vineri, 10 noiembrie, ora 19:30, la Sala Mică, premiera oficială a spectacolului Martiri de Marius von Mayenburg, în regia lui Alexandru Mâzgăreanu. 

Martiri urmărește parcursul lui Benjamin Südel, un elev care, descoperind singur Biblia și mai ales Vechiul Testament, ajunge să dezvolte un comportament religios. În primă fază, Benjamin refuză să participe la ora de înot pentru că „sentimentele sale religioase” sunt lezate la vederea costumelor de baie ale fetelor. În urma acestei prime manifestări intolerante, adolescentul începe să-și terorizeze mama, colegii, profesorii, dând glas unor credințe fanatice, unor valori umane răsturnate, unor tendințe pregnant agresive și extremiste. 

Martiri este un spectacol care vorbește cu cinism despre adolescență, educație și religie. Personajul principal, Benjamin, este un adolescent care, în încercarea de a se găsi pe sine însuși, se rătăcește în versetele biblice, drumul său spre maturizare transformându-se într-un act ratat. El este o victimă a unei societăți în care adulții eșuează ca părinți, profesori sau preoți. Spectacolul aduce în fața publicului opt tineri actori, față în față cu un text puternic, scris de unul dintre cei mai importanți dramaturgi contemporani” – Alexandru Mâzgăreanu, regizorul spectacolului.

Realizat împreună cu cea mai recentă generație de absolvenți UNATC, producția este adresată atât tinerilor aflați în diferite procese de formare, cât și celor care caută răspunsuri la problematici încă actuale, precum fanatismul religios sau fanatismele de orice natură, intoleranța, ateismul, dezintegrarea societății din cauza educației defectuoase, dar și a lipsei de empatie și înțelegere din partea adulților, care nu reușesc să gestioneze trăirile adesea contradictorii și impetuoase ale adolescenților.

Distribuția este alcătuită din actorii Dragoș Stoica, Iulia Bibu, Ana Radu, Eduard Păuna, Claudia Soare, Cosmin Gaspar, Marian Dumitru, Tudor Bojin. 

După reprezentație, publicul este invitat să ia parte la o discuție cu profesorul și teologul Alin Bolboașă-Șofaru și echipa artistică a spectacolului. Vor fi dezbătute câteva dintre temele dezvoltate în spectacol și se va răspunde întrebărilor spectatorilor. 

Biletele pot fi achiziționate online, accesând site-ul www.teatrulmetropolis.ro, sau de la casa de bilete a Teatrului Metropolis, Str. Mihai Eminescu, nr. 89, deschisă de luni până duminică, între orele 10:00 și 20:00. 

MARTIRI

de Marius von Mayenburg

Regie: Alexandru Mâzgăreanu

Traducere: Victor Scoradeț

Muzică: Alexandru Suciu

Cu: Dragoș Stoica, Iulia Bibu, Ana Radu, Eduard Păuna, Claudia Soare, Cosmin Gaspar, Marian Dumitru, Tudor Bojin

Durată: 1h 40 min. (fără pauză)

Spectacol recomandat publicului peste 18 ani!

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv