Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

JUSTIȚIE: Șeful Secţiei de Chirurgie Cardiacă din Timișoara, Marinel Gașpar, a fost arestat preventiv după ce a fost prins când lua mită / POLITICĂ: Camera Deputaților a adoptat Legea de creștere a lefurilor pentru aleșii locali / Penalii Costel Alexe și Mihai Chirica de la Iași, judecați pentru corupție, vor primi și ei indemnizații mărite, până la sentința definitivă / 

Breaking News:

BTA: Traficul pe podul Vidin-Calafat, de două-trei ori mai mare decât nivelul normal

Traficul pe podul Vidin-Calafat, care face legătura peste Dunăre între Bulgaria şi România este de două-trei ori peste nivelul normal, anul acesta, atingând cea mai ridicată valoare din istoria de nouă ani a podului, a declarat Lyudmil Dimitrov, directorul tehnic al companiei care administrează podul.


Peste 1.100 de camioane şi peste 1.300 de autoturisme şi autobuze ies zilnic din Bulgaria.

Traficul este la un nivel semnificativ şi în sens invers, potrivit adjunctului ministrului bulgar al Transportului şi Comunicaţiilor, Nikolay Naydenov. Acesta a inspectat marţi drumul european E79 şi punctul de trecere a frontierei de la podul Vidin-Calafat şi s-a întâlnit cu reprezentanţii tuturor autorităţilor responsabile de traficul pe pod.

Inspecţiile au fost ordonate de vicepremierul şi ministrul Transportului şi Comunicaţiilor din Bulgaria, Hristo Aleksiev, ca urmare a informaţiilor referitoare la apariţia unor cozi lungi de camioane.

Naydenov a spus că a fost elaborat un document-cadru pentru a urgenta procedurile vamale la punctul de trecere a frontierei. Partea română ar urma să îşi anunţe punctul de vedere cu privire la acest document-cadru.

Pentru găsirea unei soluţii pe termen lung la blocajele de pe podul Vidin-Calafat, ministrul bulgar al Transportului şi Comunicaţiilor, Hristo Aleksiev va iniţia o reuniune cu omologul român, Sorin Grindeanu.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv