Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Amenzile mărite pentru lipsa rovinietei se aplică de sâmbătă, 20 august / POLITICĂ: Premierul Ciucă și ministrul Energiei, Virgil Popescu, analizează la Sinaia reglementarea prețurilor la energie așa cum cere PSD / 

Breaking News:

Cel mai scump contract de autostradă din România: 5,32 miliarde de lei (fără TVA), pentru 37 km

CNAIR a semnat, luni, contractul pentru proiectarea și execuția secțiunii 3 Cornetu-Tigveni, de 37,4 km, a Autostrăzii Sibiu-Pitești.

Este cel mai  scump contract din România, în valoare de 5,32 miliarde de lei fără TVA. Oferta desemnată de CNAIR câștigătoare, în data de 12 mai, aparține Asocierii Webuild SPA-Tancrad. Constructorul va avea însă și porțiunea cea mai grea de realizat din autostradă, deoarece secțiunea 3 (împreună cu secțiunea 2 Boița-Cornetu) va traversa munții Carpați și are cele mai compleze lucrări.

Prezent la evenimentul de semnare a contractului, ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a declarat, cu precizarea că este ultima secțiune din Autostrada Sibiu-Pitești care nu avea constructor contractat: „Din acest moment, întreaga autostradă este contractată, iar un important sector al coridorului 4 Pan European, în lungime totală de 122 de km, are un termen de finalizare predictibil. Este contractul cu cea mai mare valoare lansat în ultimii 30 de ani în România”.

Construireaa secţiunii 3 a Autostrăzii Sibiu-Piteşti va dura 57 de luni şi va fi finanţată din fonduri europene nerambursabile. Perioada de proiectare este de 12 luni, iar cea pentru execuţia lucrărilor, de 45 de luni. Circulația rutieră ar urma să fie deschisă în anul 2027.

Asocierea de constructori italieni au de realizat 95 de poduri și pasaje, un tunel cu două galerii independente de câte 1,7 km, două noduri rutiere (la Cornetu și la Văleni), precum și un ecoduct în zona localității Călinești.
 
Întregul proiect al Autostrăzii Sibiu-Pitești, cu o valoare totală de 13,56 miliarde de lei (fără TVA), este finanțat din Fonduri Europene Nerambursabile (POIM și POT).
33 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv