Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

EXTERNE: Suedia și Finlanda solicită aderarea la NATO / SĂNĂTATE: Românii se pot vaccina cu doza 4 anti-COVID / Este disponibil vaccinul Pfizer / 

Breaking News:

Contract semnat pentru Secțiunea 4 a Autostrăzii Sibiu-Pitești

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat cu PORR Construct, luni, contractul pentru proiectarea și execuția Secțiunii 4 Curtea de Argeș-Tigveni a Autostrăzii A1 Sibiu-Pitești.

Valoarea contractului este de 1,7 miliarde de lei, fără TVA, cu sursă de finanțare fonduri europene nerambursabile. pentru realizarea a 9,86 de kilometri de autostradă. Durata lui este de 60 de luni, dintre care 16 luni perioada de proiectare și 44 luni pentru execuția lucrărilor. Garanția este de 120 de luni.

Licitația a fost lansată din 2019, dar a suferit tergiversări: amânarea atribuirii contractului, apoi contestații depuse ulterior. „(…) Contractul a putut fi semnat după ce Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor – CNSC a respins contestația formulată de către un ofertant cu privire la Raportul procedurii de atribuire”, a anunțat, luni, secretarul de stat în Transporturi, Ionel Scrioșteanu.

Tunel de 1,35 km

În cadrul contractului vor fi realizate mai multe lucrări de artă de o complexitate majoră, astfel: 12 poduri, pasaje și/sau viaducte, având o lungime medie de 230 de metri, dintre care cel mai lung va fi viaductul de la km 84+341, în lungime de 630 de metri, precum și un tunel în lungime de 1.350 de metri, în zona de traversare a dealului Momâia, județul Argeș.

În ceea ce privește stadiul celorlalte secțiuni ale autostrăzii, se află executate 53,51% lucrări la Secțiunea 1 Sibiu-Boița, Lot 1, de 13,17 km. În procedură de evaluarea ofertelor se află Secțiunea Tigveni, în 2 Boița-Cornetu, de 31,33 km. În licitațiese află secțiunea 3 Cornetu-Tigveni, în lungime de 37,4 km, cu data de depundere a ofertelor 20 ianuarie 2022. Secțiunea 5 Curtea de Argeș-Pitești, în lungime de 30,35 km, se află în șantier, cu un stadiu fizic al lucrărilor de 3,87%.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv