Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, vine în vizită oficială în România /

Breaking News:

Peste 18.200 de șoferi români, „arși” la operațiunea ROADPOL-SEATBELT

Direcția Rutieră a Poliției Române a aplicat 18.254 de amenzi, în urma verificării șoferilor a 61.179 de autovehicule, la operațiunea „SEATBELT”, organizată în perioada 6-12 martie, în conformitate cu Programul Operațiunilor Europene 2023 al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (ROADPOL), pentru verificarea folosirii centurilor sau a dispozitivelor de siguranţă omologate.

Din totalul sancțiunilor, 17.075 au fost aplicate conducătorilor de autovehicule, 762 – pasagerilor care ocupau locul din față, iar 262 – pentru neutilizarea dispozitivelor de fixare în scaune pentru minori și 155 de sancțiuni au fost aplicate pasagerilor care ocupau locurile din spate.

„De asemenea, au mai fost aplicate 2.247 de sancțiuni conducătorilor de autovehicule care utilizau telefonul mobil fără dispozitiv tip „mâini libere”, 49 de sancțiuni conducătorilor de autovehicule care utilizau telefonul mobil fără dispozitiv tip „mâini libere” concomitent cu încălcarea unei reguli pentru circulația vehiculelor, 45 de sancțiuni contravenționale conducătorilor de motociclete/mopede și 11 sancțiuni persoanelor transportate pe acestea. Totodată, au fost identificate 6 cazuri în care au fost depistate droguri și au fost constatate 40 de infracțiuni de altă natură”, precizează IGPR, în 17 martie.

Exemple:

1. La data de 9 martie, un bărbat a fost depistat în județul Neamț, conducând o autoutilitară, în timp ce vorbea la telefonul mobil, fără a folosi dispozitivul „mâini libere” și fără a purta centura de siguranță. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional și i-au fost aplicate 6 puncte de penalizare.

2. La data de 9 martie, un șofer a fost depistat în județul Neamț, conducând un autoturism în timp ce se afla sub influența alcoolului și fără a purta centura de siguranță. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,36 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul autoturismului a fost sancționat contravențional, fiindu-i suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule, pentru 90 de zile și aplicate 2 puncte de penalizare.

3. La data de 8 martie, un bărbat a fost depistat în județul Prahova, conducând un autoturism, fără a purta centura de siguranță. În urma controlului efectuat de către polițiștii rutieri și a testării cu aparatul DrugTest, s-a constatat faptul că acesta se afla sub influența substanțelor psihoactive „cannabis” și ,,metamfetamină”. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar privind săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența unor substanțe psihoactive.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv