Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Camera Deputaților dă vot final pe data alegerilor locale: 27 septembrie / 

Breaking News:
 

Sistem mobil de scanare a containerelor și camioanelor în Portul Constanța

Poliţia Română va achiziţiona un sistem mobil autonom pentru Direcţia de Poliţie Transporturi, care va permite scanarea vehiculelor şi containerelor în zona de competenţă din Portul Constanţa.

“Sistemul va fi compus dintr-un scaner mobil, instalat pe un autovehicul de transport, ce se poate amplasa în zonele de control şi care poate scana vehicule şi containere, în moduri diferite de operare (statică – cu sistemul fix, respectiv mobilă – cu sistemul în deplasare)”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), transmis vineri.

Sistemul va avea capacitatea de penetrare a containerelor din oţel, va putea fi controlat de la distanţă, în condiţii de radiaţie profesională zero pentru poliţistul operator şi va fi dotat cu un sistem informatic de imagistică şi o aplicaţie software, instalată pe centrul portabil de comandă, pentru operarea scaner-ului, care vor realiza separarea spectrală a materialelor organice şi anorganice.

În plus, vor mai exista în dotarea Poliţiei Române un sistem de supraveghere video de înaltă rezoluţie, pentru supravegherea de la distanţă a procesului de scanare, precum şi un subsistem automatizat de protecţie a zonei de excludere.

“Proiectul CARGOSCAN 2018 se află în faza de debut şi se derulează pe o perioadă de 18 luni. În urma semnării contractului de finanţare, bugetul alocat proiectului este de peste 1,5 milioane de euro, din care mai mult de 1,2 milioane de euro (80%) reprezintă finanţare nerambursabilă de la Comisia Europeană, prin Programul OLAF Hercule III, iar aproape 310.000 de euro (20%) este sub formă de co-finanţare şi urmează a fi susţinută de IGPR”, se arată în comunicat.

În ceea ce priveşte aspectele de ordin tehnic ale echipamentul vizat, acesta va fi utilizat la desfăşurarea misiunilor de verificare şi control în zona Portului Constanţa.

“Misiunile pot fi executate atât de Poliţia Transporturi, cât şi în comun cu alte organisme de aplicare a legii din România şi din străinătate, în condiţii atmosferice variate de umiditate (fără condens) şi de temperatură (-10 grade Celsius – +40 grade Celsius), pe timp de zi şi de noapte”, precizează IGPR.

Tot în cadrul acestui proiect vor fi organizate sesiuni de pregătire pentru 10 poliţişti-operatori ai sistemului mobil autonom de scanare a vehiculelor şi containerelor, precum şi sesiuni de schimb de experienţă, în domeniul proiectului, cu structurile de poliţie din Bulgaria, pentru pregătirea de specialitate a 50 de poliţişti. 

10 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv