Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

GREVĂ în Educație: Profesorii resping voucherele sociale transformate de Guvern în „prime” / POLITICĂ: Ciucă a anunțat că nu își mai depune mandatul de premier / Rotativa se amână sub pretextul grevei în Educație / Motivul real este că trocul PNL-PSD este în aer / 

Breaking News:

ONU va cere o „pace durabilă, justă şi cuprinzătoare”, la un an de invazie a Rusiei în Ucraina

La un an de la începerea invaziei ruse în Ucraina, ONU va cere o „pace durabilă, justă şi cuprinzătoare”, în concordanţă cu Carta Naţiunilor Unite, relatează Reuters.

sursă foto: Facebook Volodimir Zelenski

Adunarea Generală a ONU va supune la vot, joia viitoare, o rezoluție în acest sens, după două zile de discursuri din partea reprezentanţilor celor 193 de ţări membre.

Adunarea Generală a fost principalul organism al Naţiunilor Unite pentru dezbateri legate de Ucraina, întrucât activitatea Consiliului de Securitate pe acest subiect a fost practic paralizată de Rusia, care în calitate de membru permanent are drept de veto, la fel ca SUA, Regatul Unit, Franţa şi China.

Rezoluţiile Adunării Generale nu au caracter coercitiv din punct de vedere juridic, dar ele au greutate politică.

Ucraina a dorit ca proiectul de rezoluţie al Adunării Generale a ONU să includă planul de pace în 10 puncte propus de preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, dar mai mulţi diplomaţi au spus că documentul a fost simplificat pentru a obţine cât mai mult sprijin posibil.

Rusia a fost izolată diplomatic anul trecut, atunci când 141 de state au votat, pe 2 martie, o rezoluţie ce denunţa invazia în Ucraina şi cerea Rusiei să-şi retragă trupele din ţara vecină. Câteva săptămâni mai târziu, 140 de ţări au votat o rezoluţie ce solicita acces pentru organizaţiile umanitare şi protecţie pentru civili şi critica Moscova pentru crearea unei situaţii umanitare ”disperate” în Ucraina.

Ulterior, pe 12 octombrie 2022, 143 de state au condamnat „încercarea Rusiei de anexare ilegală” a patru regiuni ucrainene ocupate parţial.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv