Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Parlamentul l-a revocat pe Bădălău de la vicepreședinția Curții de Conturi / JUSTIȚIE: Cocoş, Crinuţa Dumitrean, Diacomatu și „Stelu” au scăpat de condamnări / ÎCCJ: Faptele s-au prescris  / CCR se va pronunța în 14 decembrie pe suprataxarea contractelor de muncă part-time / 

Breaking News:

PE şi Eurocities: Ucraina va primi sute de generatoare electrice din partea oraşelor europene

Lăsată în beznă de bombardamentele Rusiei, Ucraina va primi sute de generatoare electrice, inclusiv de tip industrial, din partea oraşelor europene, chiar în zilele următoare.

Iniţiativa „Generatoare ale Speranţei” (Generators of Hope) a fost lansată de Parlamentul European (PE) şi de Eurocities, coaliţie ce reuneşte peste 200 de oraşe din 38 de state europene.

„Zece milioane de ucraineni nu au în prezent electricitate din cauza atacurilor Rusiei asupra infrastructurii critice civile”, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, preşedinta PE, Roberta Metsola.

„Parlamentul European şi UE au arătat o solidaritate remarcabilă cu Ucraina pe fronturile umanitar, militar şi financiar. Acum, ei (ucrainenii) au nevoie de sprijin practic pentru a trece iarna”, a subliniat Metsola.

Generatoarele vor fi destinate menţinerii în stare de funcţionare a facilităţilor esenţiale, respectiv spitale, şcoli, instalaţii de furnizare a apei, centre de îngrijire, adăposturi sau telefonia mobilă.

„Trebuie să acţionăm imediat. Iarna este în faţa noastră, lipsesc electricitatea şi gazele, nu avem timp de pierdut”, a declarat Dario Nardella, preşedinte al Eurocities şi primar al oraşului italian Florenţa.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv