Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

EXTERNE: VIDEO. LIVE. Cutremure în Turcia şi Siria: Sute de morţi şi răniţi / POLITICĂ: Moțiunea simplă împotriva ministrului Bode, citită în penul Camerei Deputaților / Va fi votată miercuri / ANM: Vremea se încălzește, dar nopțile rămân geoase /

Breaking News:

Polonia va trimite Ucrainei, chiar și fără acceptul Germaniei, tancuri Leopard pe care le produce

Polonia va trimite Ucrainei, chiar și fără permisiunea Germaniei, tancuri Leopard pe care le produce, a anunţat, luni, premierul Mateusz Morawiecki.

Vom cere o astfel de aprobare, însă asta este o chestiune secundară“, a declarat Morawiecki la Poznan, în vestul Poloniei.

Chiar dacă Polonia nu va primi permisiunea Germaniei, îşi doreşte să acţioneze în cadrul unei mici coaliţii, a precizat el.

Dacă Germania nu va face parte din această coaliţie, tot ne vom transfera tancurile în Ucraina împreună cu alţii”, a adăugat Morawiecki.

Declaraţiile survin la trei zile după întâlnirea reprezentanţilor a circa 50 de ţări la baza americană Ramstein din Germania, unde aliaţii Ucrainei au anunţat noi livrări substanţiale de arme către această țară invadată de 11 luni de trupele armate ruse. Ei nu au căzut însă de acord în privința livrării de tancuri grele, în ciuda solicitărilor repetate din partea Ucrainei.

Polonia, care declară că este pregătită să livreze 14 tancuri Leopard la Kiev, a anunţat că poartă discuţii cu aproximativ 15 ţări pe acest subiect.

Dacă Berlinul refuză să livreze Kievului tancuri Leopard, „vom forma o mică coaliţie de ţări gata să doneze o parte din echipamentele lor moderne, tancurile lor moderne, unei Ucraine aflate în dificultate”, a anunţat Morawiecki.

Sâmbătă, cei trei miniştri de externe ai ţărilor baltice au cerut Berlinului “să furnizeze acum tancuri Leopard Ucrainei”, făcând referire la “responsabilitatea specială” a Germaniei, “prima putere europeană”.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv