Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: USR, Forța Dreptei și 2 PNL-iști au atacat la CCR legea pe care Guvernul Ciolacu și-a asumat răspunderea / Moşteanu: „Am blocat proiectul, nu va creşte niciun fel de taxă” / 

Breaking News:

SUA cer Ucrainei să aleagă un procuror general „credibil” pentru combaterea corupției

Statele Unite ale Americii (SUA) cer Ucrainei să aleagă un procuror general credibil care să o înlocuiască pe Irina Venediktova, demisă recent de președintele Vladimir Zelenski, care i-a reproşat, atât ei cât și şefului serviciilor de securitate Ivan Bakanov – dat afară „la pachet” cu aceasta -, eforturi insuficiente în combaterea spionilor ruşi şi a colaboratorilor Moscovei.

„Ne alăturăm poporului ucrainean pentru a sublinia importanţa unei numiri transparente a unui nou procuror general, cu înaltă calificare şi cu adevărat independent”, a declarat presei purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price.

„Independenţa şi imparţialitatea procurorului general sunt cruciale pentru a asigura integritatea eforturilor în acest sens în Ucraina”, a adăugat el.

Lupta împotriva corupţiei în Ucraina, o preocupare de lungă durată pentru Statele Unite, este cu atât mai importantă cu cât ţara aflată în război doreşte să adere la Uniunea Europeană, a remarcat Ned Price.

„Corupţia trebuie combătută chiar dacă Ucraina se apără de războiul de agresiune al Rusiei”, a spus el, apreciind că dacă ofensiva Moscovei reprezintă o „ameninţare externă”, „corupţia este o ameninţare internă”.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv