Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Aderarea României la Schengen – joi, în Consiliul JAI /  Iohannis: Nu ne vom opri din negociat / JUSTIȚIE: CCR se va pronunța în 14 decembrie pe suprataxarea contractelor de muncă part-time / 

Breaking News:

Zelenski: Economia Ucrainei este „în comă”; primul vapor cu cereale exportate „nu înseamă nimic”

„Războiul … aproape că ucide economia. Ea este în comă. Blocada rusă asupra porturilor este o mare pierdere pentru economia noastră”, a declarat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, miercuri, într-un discurs prin legătură video adresat unor studenţi din Australia.

„Cu puţin timp în urmă, graţie ONU şi în parteneriat cu Turcia, am expediat prima navă cu cereale, dar în continuare aceasta nu înseamnă nimic. Sperăm însă că este o tendinţă care va continua”, a precizat el.

Acordul convenit de ţara sa cu Rusia, în urma medierii Turciei şi a ONU, a permis reluarea exporturilor de cereale prin porturile ucrainene de la Marea Neagră, sistate în urma blocadei impuse de Rusia după lansarea agresiunii sale militare contra Ucrainei. Prima navă, încărcată cu 26.000 de tone de cereale, a plecat luni din portul Odesa.

Dar Zelenski a subliniat în intervenţia sa că Ucraina trebuie să exporte urgent cel puţin 10 milioane de tone de cereale pentru a-şi reduce deficitul bugetar, care în fiecare lună este de circa 5 miliarde de dolari.

El a avertizat totodată că Moscova ar putea încerca din nou să obstrucţioneze exporturile ucrainene, în pofida acordului semnat luna trecută la Istanbul.

46 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv