Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

JUSTIȚIE: Adina Florea își retrage candidatura de la șefia Secției speciale, după ce NU a fost validată / POLITICĂ: Iohannis susține că o nouă lege a pensiilor ar fi utilă / ”Asumarea răspunderii pe buget este constituțională” / POLITICĂ: Guvernul Orban își asumă săptămâna viitoare răspunderea ”cel puțin pe Legile Justiției” / 

Breaking News:
 
Episodul 6. HAOS TOTAL la FISC! Gelu Diaconu continuă măcelul legilor. Nestingherit de guvernul tehnocrat

CIOLOȘ și DRAGU, concediați NEBUNUL de pe tabla de șah ANAF

Nu am exagerat cu nimic în supratitlu și titlu. Din august 2013, președintele ANAF, Gelu Diaconu, măcelărește legile României și nesocotește regulile UE doar pentru a pune în brațele baronilor locali și ale politicenilor corupți “vaci” financiare de muls – a se citi societățile comerciale generatoare de TVA.

dacian_ciolos
Dacian Cioloș, premierul tehnocrat, refuză înlocuirea şefului ANAF, ajungând bătaia de joc a lui Gelu Diaconu

Din vara lui 2013, dar mai ales după ce a picat Guvernul Ponta, Gelu Diaconu nu mai are nicio limită. Săptămânal, Nemuritorul Diaconu ne demonstrează că are o imaginație nelimitată în a inventa ordine, scrisori sau recomandări de încălcare a Constituției și legilor României. Pentru Gelu Diaconu, umilirea contribuabililor prin intermediul unor directive, ca Declarația 088, este o boală devenită cronică. Extirparea malignului Diaconu din trupul ANAF este imperios necesară pentru a se evita generalizarea cancerului în sistemul fiscal autohton.

Este de neînțeles cum de acest personaj se mai află la conducerea celei mai importante instituții financiare din România.

Cine îl protejează pe acest individ? Ce secrete deține Gelu Diaconu? Ce favoruri a făcut Nemuritorul de totată lumea, cu excepția SECUNDA, stă drepți la picioarele lui? Mai este atât de puternică mafia baronilor locali, chiar și după acțiunile DNA, încât Diaconu este de neînlocuit?

Gelu-Stefan-Diaconu
Diaconu și mafia baronilor conduc Fiscul

Maleficul Diaconu, tentaculul Guvernului Ponta

Așa cum am mai scris, anul 2016 este unul electoral iar alegerile vor fi organizate de Executivul de tehnocraţi condus de Dacian Cioloş.

 În cele cinci episoade din serialul nostru HAOS la FISC am explicat abuzurile comise de președintele ANAF, Gelu Diaconu, atât asupra contribuabililor, cât și a subalternilor pe care îi tratează ca pe niște iobagi moderni.

De asemenea, am demonstrat de ce reorganizarea ANAF de către Gelu Diaconu s-a transformat într-un haos total.

Am mai arătat cum Nemuritorul Diaconu a desființat la 31 decembrie 2015 anumite direcții din ANAF, pe care, exclusiv din vina lui, nu le-a mai putut reînființa la 1 ianuarie 2016, așa cum prevede legea.

În fine, am explicat mobilul lui Diaconu din spatele declasificării abuzive a 800 de societăți din categoria mari contribuabili, pentru a fi transferate la categoria „mijlocii” – unde baronii locali pot oferi protecție contra pomeni pentru campania electorală.

Și cu toate acestea, premierul Dacian Cioloș și ministrul Finanțelor, Anca Dragu, nu se îndură să-l demită pe ultimul secretar de stat lăsat moștenire de Guvernul Ponta – pionul otrăvit sau, mai bine zis, nebunul de pe tabla de șah ANAF!

gelu diaconu premonitie
Gelu Diaconu va rămâne în istoria ANAF ca președintele infractor

Tehnocraților, avem o problemă!

Astăzi vă oferim un document care depășete orice imaginație. Dacă acest document – care nu este nici ordin, nici decizie, doar o fițuică ce se dorește a fi “recomandare” – va primi girul premierului Dacian Cioloș și al ministrului Anca Dragu, atunci ne aflăm în fața unei anomalii legislative care încalcă toate normele democrației și ale Uniunii Europene. Vă invit să citiți și să judecați și dumneavoastră, stimați cititori, dar mai ales doamnelor și domnilor funcționari publici, acțiunile președintelui ANAF, Gelu Diaconu.

10 anca dragu
Anca Dragu nu mai poate sta cu capul în nisip

Recomandarea lui Diaconu

Așadar, președintele Agenției Naționale a Funcționarilor Publici, Jozsef Birtalan, nu a vrut să stea drepți în fața omologului său, Gelu Diaconu de la ANAF. Birtalan a refuzat să încalce legea și să acorde avize ilegale ce erau necesare pentru reorganizarea Fiscului deși asupra lui s-au făcut presiuni uriașe.

Ba, mai mult, la solicitarea cotidianul online SECUNDA, Jozsef Birtalan a remis redacției o scrisoare prin care a arătat publicului și Guvernului Cioloș că Gelu Diaconu a încălcat flagrant legea funcționarului public.

Adus în fața unui fapt împlinit – desființatele direcții nu au fost reînființate la 1 ianuarie 2016 -, Nemuritorul Diaconu a trimis în urmă cu două zile către toate “regionalele” o “Recomandare” prin care încearcă să explice situația și să prezinte viitorii pași pentru reînființarea direcților de Contribuabili mijlocii.

(Așa cum v-am obișnuit, la finalul textului puteți lectura în integralitatea lui documentul emis de Diaconu.)

În loc să încerce să diminueze HAOSUL de la FISC, Gelu Diaconu a conceput câțiva pași pentru ocuparea fotoliilor de șefi ai direcțiilor de contribuabili  mijlocii în cele 8 regiuni ale țării.

De ce a inventant acești pași? Pentru ca numirea în cele 8 funcții de șefi plini și 16 funcții de adjuncți – câte unul pe colectare și altul pe inspecție la fiecare regiune – să depindă exclusiv de pixul lui, Nemuritorul Gelu Diaconu.

Iată pașii concepuți de șeful ANAF și exprimați în scrisoarea sa către șefii regionalelor – document care nu este nici Ordin, nici Circulară, dar este emis ca recomandare, purtân numărul A-PRS 81 și datat 13 ianuarie 2016:

După ce ANFP acordă avizele pentru noile state de funcții, în următoarea zi se emit PREAVIZELE prin care inspectorii sunt anunțați că posturile le-au fost deființate și că trebuie să opteze pentru alte posturi mai mici sau ce mult egale cu cel deținute anterior în cadrul ANAF.

Pașii 2 și 3 prevăd ca toți angajații cu PREAVIZ să fie testați profesional în termen de TREI ZILE. Adică, cei cu preaviz vor avea la dispoziție 3 zile să se pregătescă pentru o posibilă testare profesională care, atenție!, NU produce efecte legale! Motivul îl explicăm mai jos.

Pasul 4 prevede ca, după alte TREI ZILE, să fie prezentate rezultatele testelor care s-au ținut unde a fost cazul și propunerile pentru principalele 24 de funcții de conducere de la “Contribuabilii mijlocii”, precum și pentru celelalte posturi conform statului de funcții avizat de ANFP.

Practic, dacă toate posturile au fost ocupate în urma pasului 4, s-a încheiat reorganizarea structurilor pentru “Mijlocii”.

Pasul 5 prevede că, ADEVĂRATUL examen pe funcții, așa cum prevede legea, se va ține NUMAI dacă pentru aceleași posturi s-au înregistrat mai mult de două opțiuni.

Ei bine, iată și pasul ȘASE, care susține enunțul titlului nostru: NUMAI un NEBUN poate concepe reducerea timpului de gândire acordat unui funcționar public după ce a primit un PREAVIZ, de la 30 de zile la TREI ZILE pentru cei care au fost șefi și la CINCI ZILE pentru cei care au fost iobagi pe tarlaua lui DIACONU! Culmea, Nemuritorul Diaconu motivează ilegalitatea prin “constrângerile de timp” – generate exclusiv din vina lui.

Pasul 7 prevede un eventual examen – evident, în termen de alte TREI ZILE, în cazul în care, după scurgerea timpului acordat la pasul 6, vor apărea situații cu mai mult de două opțiuni pe același post!

Pașii 8, 9 și 10 se referă la procedurile de confirmarea pe funcții.

Pentru a nu fi acuzat că încalcă Legea funcționarilor publici, Gelu Diaconu scrie în finalul epistolei către șefii de regiune că “termenele au caracter de recomandare”. Așadar, șefii de regiuni vor decide dacă respectă recomandarea lui Diaconu – trei zile -, sau ce spune legea: 30 de zile! Prin aruncarea pe umerilor șefiilor de regiuni întreaga decizie asupra termenelor, chintesența reorganizării, Gelu Diaconu ne arată micimea caracterului său: este DICTATOR și LAȘ!

schimbari-de-ultima-ora-in-guvernul-ciolos-343566
Guvernul tehnocrațiilor, umilit de Diaconu, omul lui Ponta

Întrebarea fundamentală

Probabil vă întrebați de ce nu a scos Diaconu în DOI PAȘI posturile la concurs – primul, un termen de gândire pentru PREAVIZ, iar al doilea, un termen de pregătire pentru examenul propriu-zis pentru funcții. De ce a conceput Nemuritorul Diaconu această procedură ilegală în 7 pași? MOBILUL lui este unul foarte simplu: pe funcțiile de conducere, chiar și pe cele de șef de birou, să fie instalați inspectorii agreați de Diaconu și de baronii locali.

Acum, probabil vă întrebați dacă vreun șef de regiune va mișca în front și va pune în practică termenele prevăzute de lege. Evident că nimeni! De fapt, acesta a fost jocul Nemuritorului Diaconu: să-i amenințe cu termene ilegale și testări profesionale fără rost pe toți cei aflați în PREVIZ, dacă nu respectă indicațiile de la centru.

HAOS și la “Persoanele Fizice”

În acest moment, la nivelul administrațiilor fiscale reședință de județ, NU au fost desemnați șefii pentru departamentele de PERSOANE FIZICE. Este același HAOS, ca peste tot în ANAF!  Noii șefi trebuiau numiți la data de 1 ianuarie 2016. În acest moment nu se pot emite documente către persoanele fizice din cauza faptului că nu se știe ce nume de șef trebuie trecut pe documentul solicitat!

Deși vorbim de câteva milioane de români, deși este plătită din banii noștrii, doamna ministru Anca Dragu spune că nu vrea să se bage peste Gelu Diaconu!

Atenție, tehnocraților!

Domnule premier Dacian Cioloș, doamnă ministru Anca Dragu, nu-i permiteți lui Gelu Diaconu să încalce Legea Funcționarului Public. Nu-l lăsați să creeze un precedent extrem de periculos!

Domnule premier Dacian Cioloș, doamnă ministru Anca Dragu, deja prin manevrele sale din ultima vreme, Gelu Diaconu a pus în pericol colectarea taxelor și impozitelor la bugetul de stat. Destituiți-l înainte de a produce daune greu de reparat!

Domnule premier Dacian Cioloș, doamnă ministru Anca Dragu, prin Declarația 088 care încalcă flagrant Constituția, legile noastre și ale UE, Gelu Diaconu a dus marile firme debitoare de TVA în situația de a fi eliminate de la plata TVA pentru că o rudă de gradul I – fiu, tată sau mamă – al unui acționar sau administrator are o datorie de 500 de lei la stat! Opriți absurdul!

Domnule premier Dacian Cioloș, doamnă ministru Anca Dragu, Gelu Diaocnu este un tentacul al mafiei izvorâte din Guvernul Ponta și care a corupt până în măduva oaselor sistemul birocratic. Tăiați tentaculul!

Domnule premier Dacian Cioloș, doamnă ministru Anca Dragu, conduceți un guvern de tehnocrați, aveți în CV experiență europeană. Puneți-o în practică!

Recomndarea lui Gelu Diaconu

Download (PDF, Unknown)

Iată primele cinci episoade din ancheta jurnalistică HAOS la FISC. Veți vedea cum Diaconu îndreaptă jgheabul banului public spre baronii locali:
UMILITOR! În an electoral, Diaconu îl obligă pe Cioloş să finanţeze din bani publici baronii locali

10-ian-2016-Ciolos-munceste-pentru-baronii-locali

Episodul 4. Diaconu dezinformează. Cioloș, demite-l!

8-ian-2016-Diaconu-dezinformeaza

Episodul 3. Birtalan confirmă Haosul de la ANAF! Cioloș, demite-l pe Diaconu!

7-ian-2016-Ciolos-demite-l-pe-Diaconu

Episodul 2. Cine conduce Finanțele, Diaconu sau Dragu?

6-ian-2016-Cine-conduce-finantele publice

HAOS la FISC! Un mail se va transforma în ordin dacă ministrul Anca Dragu acceptă ilegalitatea

4-ian-2016-Haos-la-Fisc

378 Shares