Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Coaliția a amânat din nou anunțarea candidatului comun la fotoliul de primar al Capitalei / Acesta este medicul Cătălin Cârstoiu, potrivit unor surse politice / Tatăl lui Cârstoiu a fost prefect FSN de Argeș în 1990 și deputat PD în două mandate (1996-2004), apoi din nou prefect și subprefect /

Breaking News:

Context și Efecte. Cinismul politicienilor poate fi redus prin VOT!

Haideți să fim 10 milioane de votanți la alegerile europarlamentare, ca să arătăm Europei că vrem să trăim ca în occident – social și politic!

SECUNDA vă îndeamnă să MERGEȚI la VOT, fără a mai spune că “Nu avem cu cine!”. Acum avem și trei independeți. VOTUL vostru contează, dacă vreți să modificați efectele acestui context nefast în care se află România! Referendumul pe Justiție este un alt motiv să mergeți la urne: să arătați că nu sunteți de acord cu modificările din Legile Justiției și Codurile penale, operate special pentru a-i salva de pușcărie pe infractorii din politică.

Pentru a înțelege ce evenimente dramatice traversăm, și care s-au acutizat în ultimele zile, să vedem care este CONTEXTUL ce definește această perioadă de efervescență și așteptări, precum și efectele lui.

CONTEXTUL

  • Alegerile europarlamentare, în 26 mai 2019.
  • Sentința definitivă la ÎCCJ în procesul liderului PSD, Dragnea – și, implicit, soarta coaliției PSD+ALDE, aflată la putere de 2 ani și 6 luni. Completul de 5 judecători a rămas în pronunțare pentru data de 27 mai – la o zi după alegerile europarlamentare.
  • CCR va decide pe 5 iunie dacă COMPLETURILE de 3 judecători de la ÎCCJ au fost constituite legal – constituțional – sau trebuie formate unele specializate pe corupție. Unul dintre acestea l-a condamnat pe Dragnea, pe fond, la pușcărie.
  • Profanarea unui cimitir românesc de către etnicii-extremiști maghiari.
  • Reacția rapidă a Poliției în depistarea profanatorilor – ordonată de ministrul de Interne, Carmen Dan, la ordinul lui Dragnea. Polițiștii au arestat mai mulți maghiari, printre care și un lider local al UDMR.
  • Kelemen Hunor, liderul UDMR, a anunțat că NU mai susține în Parlament coaliția PSD+ALDE, aflată la putere, și care dă guvernul lui Dăncilă. 
  • DNA ne anunță că dosarul în care Gabriel Oprea – liderul UNPR -, George Maior – directorul SRI – și Nicolae “NIRO” Dumitru – patronul concernului NIRO – au complotat împotriva statului, chiar în sediul serviciului secret, a fost clasat nelegal. Astfel, procurorii au luat decizia să-l redeschidă. Denunțător, încă din 2015, este Tiberiu Urdăreanu, proprietarul holdingului UTI, cel care i-a plătit în 2014 o primă tranșă de 500.000 de euro lui Oprea, drept mită, chiar în sediul SRI din Băneasa.
CCR – Curtea Constituțională

Primul EFECT – cel penal!

Pentru a nu interfera cu procesul alegerilor europarlamentare, cei 5 judecători din completul de la ÎCCJ care va pronunța sentința definitivă în procesul lui Dragnea, au decis – după modelul patentat de Lidia Stanciu în dosarul lui Iohannis înaintea prezidențialelor din 2014 – să dea PRONUNȚAREA în 27 mai, la o zi după alegeriile din 26 mai.

În aceeași conjuctură, CCR a amânat pentru 5 iunie – pentru a patra oară! – luarea unei decizii privind legalitatatea-constituționalitatea înființării COMPLETURILOR de 3 judecători de la ÎCCJ – unul dintre ele ccondamnându-l pe Dragnea la pușcărie, iar inculpatul invocă faptul că acesta nu era specializat în fapte de corupție.

Cei 5 magistrați de la ÎCCJ – dintre care unul se va pensiona peste 5 zile, la 1 iunie – se află în fața unei decizii extrem de importante: să dea verdictul final – pe o faptă condamnată, pe fond, la pușcărie -, înainte ca judecătorii CCR să decidă dacă prima instanță a fost legal-constituțional constituită.

Reamintim că ÎCCJ are dreptul, conferit prin lege, să dea direcțiile în jurisprudență – metodologii de lucru. Iar ÎCCJ a sesizat deja Curtea Europeană a Uniunii Europene (CJUE), cu întrebarea: Are dreptul CCR – care nu este instanță de judecată! – să intervină în activitatea de constituire a completurilor de judecată?

ÎCCJ întreabă CJUE, la solicitarea Cameliei Bogdan, dacă CCR se poate amesteca în activitatea sa

Dacă cei 5 judecători își asumă luni, 27 mai, pronunțarea senținței și mențin decizia unui complet aflat pe masa de lucru a CCR, vor produce un HAOS juridic fără precedent în România.

Pentru că, în cazul în care CCR va decide că respectivele completuri de 3 judecători de la ÎCCJ au fost ilegal-neconstituțional constituite, DRAGNEA va deveni un MARTIR, iar ideea că liderul PSD a fost judecat într-un PROCES POLITIC într-o țară democrată membră a UE și NATO va fi imposibil de contracarat – nu vorbim aici de viață și de moarte dacă cei 5 judecători amână decizia după hotărârea CCR.

Aici, reamintim că, într-un caz similar, CCR a decis că completurile de 5 judecători de la ÎCCJ au fost ilegal-neconstituțional formate! E drept că pretextul a fost atunci lipsa tragerii la sorți a președintelui completului.

EFECTUL pentru DRAGNEA? Cei 5 judecători NU vor anunța verdictul luni, 27 mai, și vor amâna decizia până după ce CCR se pronunță – 5 iunie.

Nu ar fi pentru prima dată când pronunțarea unei sentințe definitive este amânată de mai multe ori. Iar acum magistrații ar avea și motiv: să nu mai pățească ce s-a întâmplat în urma deciziei CCR pe completurile de 5, când au fost obligați să anuleze sentințele definitive în dosarele lui Dan Șova, Elena Udrea, Alina Bica, Rudel Obreja, pe care i-au eliberat din închisoare, iar acum le rejudecă apelurile.

Evident, CCR ar putea amâna din nou – pentru a cincea oară – decizia pe completurile de 3. Dar nu va mai conta, deoarece la 1 iunie se pensionează una dintre judecătoarele din completul lui Dragnea. (Metoda amânării prin pensionare, citiți aici!)

În acest caz, având în vedere și vacanța judecătorească, Dragnea este liber până în toamnă, când va candida la alegerile prezidențiale. De altfel, el a anunțat că în seara alegerilor europarlamentare va anunța candidatul PSD la prezidențiale – candidat care nu poate fi decât un PSD-ist, adică el!

Parcă și îl văd pe Dragnea, duminică seara, zicând: “PSD a învins împotriva statului paralel condus de Iohannis!” Alpauze la scenă deschisă! “Vreți să fiu candidatul vostru la președinție? Un urlet de DA și aplauze furtunoase!

Desigur, prin pensionarea unuia dintre cei 5 judecători, procesul se va relua:

  • de la primă instanță, dacă CCR desființează completurile de 3 judecători;
  • de la apel, cu un alt complet de 5 judecători, dacă CCR confirmă legalitatea formării completelor de 3 judecători de la ÎCCJ.
Kelemen – UDMR și Dragnea – PSD s-au “certat” politic!

Al doilea EFECT – cel politic!

Indiferent dacă a fost sau nu programat scandalul profanării unui cimitir de către etnicii-extremiști maghiar, sau dacă un lider UDMR este sau nu implicat în această mizerie umană, cele două entități politice, PSD și UDMR, vor avea de câștigat în alegerile europarlamentare.

Iar atunci când coroborăm acest incident sinistru cu decizia DNA – la “sugestia” agresivă a Antenei 3 – de a anunța că Gabriel Oprea, liderul UNPR, este implicată într-un act de corupție care a atentat la siguranța națională – un deziderat mult iubit de membrii și simpatizanții UNPR –, avem un efect benefic pentru Dragnea și Kelemen. Și iată de ce:

  • Dragnea ne anunță că este mai naționalist decât Oprea: a dat ordin ca făptașii profanării, cu “toate riscurile politice”, să fie prinși de Poliția sa, condusă de omul său, Carmen Dan;
  • Kelemen a dat ordin ca UDMR să nu mai susțină coaliția PSD+ALDE, pentru că este o uniune care își apără membrii, cu – ați ghicit! – „toate riscurile politice”.

Dar, de fapt, niciunul dintre ei, Dragnea și Kelemen, NU s-a supus vreunui risc politic. Dimpotrivă! Pentru că, nu-i așa, în politică nimic nu durează mai mult de TREI zile!

EFECTUL pentru DRAGNEA? PSD avea în jur de 30% din voturi, în ultimul sondaj serios. Prin atacul DNA la Oprea-UNPR, PSD va mai ciupi cel puțin 4 procente la general – din tabăra celor 400.000 de militari care ar fi votat cu UNPR – și alte 2 procente la general – din tabăra naționaliștilor. Și să nu uităm de redistribuirea voturilor! Astfel, PSD are șanse foarte mari să adune la final 38% din voturi.

EFECTUL pentru KELEMEN? Înainte de scandalul profanarării, UDMR era sub pragul electoral de 5%. Acum, după ieșirea de la guvernare, UDMR strânge maghiarimea din România în jurul său și va obține procentajul necesar pentru a ajunge în Parlamentul European.

EFECTUL pentru CATĂȚEANUL român, dacă NU merge la VOT să răstoarne aceste calcule politice cinice, dar reale, generate de CONTEXTUL prezentat mai sus? Cei mai mulți vor fi foarte mâhniți, supărați, pentru că vor considera amânarea condamnării lui Dragnea și câștigarea alegerilor europarlamentare de către PSD ca pe un blestem. Va urma eterna lamentare: “Nimic nu poate schimba soarta României, nimeni nu ne poate scăpa de penalii și escrocii politici care ne conduc, umilindu-ne zilnic!”.

SECUNDA vă îndeamnă să MERGEȚI la VOT!

Suntem peste 18,9 milioane de români cu drept de vot.

Iar cum 4 milioane dintre noi sunt în exil”, și statul condus de PSD+ALDE le interzice administrativ să voteze, putem merge la urne maxim 15 milioane.

Lista partidelor care candidează la alegerile parlamentare 2019:

Partidul Social-Democrat (PSD), Partidul Naţional Liberal (PNL), Alianţa 2020 USR-Plus, Partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE), Partidul Mişcarea Populară (PMP), Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR), Uniunea Naţională pentru, Progresul României (UNPR), Partidul România Unită (PRU), PRODEMO, Partidul Social Democrat Independent (PSDI), Partidul Blocul Unităţii Naţionale (BUN), Partidul Socialist Român (PSR)

Citiți și… Favoriții partidelor pe listele pentru europarlamentare

Dacă noi, cei rămași în țară, NU vrem să votăm liste de partide pline ochi cu penali și să le oferim imunitate acestor escroci, după modelul lui Dan Nica – PSD, atunci avem măcar posibilitatea să VOTĂM trei independenți:

  • George Simion
  • Gregoriana-Carmen Tudoran
  • Peter Costea.
0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv