Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

SĂNĂTATE: Ministrul Sănătății a descoperit diferențe de 2.000 de decese COVID între platformele oficiale, în anul 2020 / Diferența ajunge până la 500 de cazuri la acelați spital / Există diferențe și în prezent / POLITICĂ: Premierul Cîțu se află două zile la Bruxelles, pentru negocieri pe tema PNRR / „O să-i asigur pe partenerii europeni că acest Guvern va face şi reforme /

Breaking News:

ANAF poate bloca conturile evazioniștilor sancționați internațional – lege promulgată

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) poate bloca conturile evazioniștilor sancționați internațional, prevede o lege promulgată, vineri, de preşedintele Klaus Iohannis.

Este vorba despre Legea privind aprobarea OUG nr. 37/2019 pentru modificarea şi completarea OUG nr. 202/2008 privind punerea în aplicare a sancţiunilor internaţionale.

Potrivit actului normativ, „pentru asigurarea cadrului general de cooperare în domeniul punerii în aplicare în România a sancţiunilor internaţionale, se înfiinţează Consiliul interinstituţional”,  format din reprezentanţi ai ministerelor Afacerilor Externe, Justiţiei, Afacerilor Interne, Apărării Naţionale, ai Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, ai Ministerului pentru Mediul de Afaceri, ai Ministerului Transporturilor, SRI, SIE, ai Băncii Naţionale a României, ai Autorităţii de Supraveghere Financiară, ai Oficiului Naţional pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor.

OUG prevede că Fiscul creează şi gestionează baza de date cu privire la fonduri şi resurse economice blocate.

Controlul punerii în aplicare a sancţiunilor internaţionale de blocare a resurselor economice se face de către ANAF.

După primirea înştiinţării în acest sens şi după cercetările necesare, ANAF „dispune, prin ordin al preşedintelui, fără întârziere, blocarea fondurilor sau a resurselor economice care se află în proprietatea, sunt deţinute de sau se află sub controlul, direct sau indirect, al persoanelor fizice ori juridice care au fost identificate ca fiind persoane sau entităţi desemnate”.

Această OUG a fost emisă în 2019 de Guvernul Dăncilă, a fost dezbătută în Parlament începând din luna septembrie a aceluiaşi an şi a fost trimisă spre promulgare preşedintelui României pe 24 martie anul acesta. 

9 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv