Ancheta în cazul prăbuşirii avionului de mici dimensiuni soldată cu doi morți duminică seară a fost preluată de un procuror de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava.

Cei care și-au pierdut viața sunt Marcel Ilieşe, de 58 de ani, fost pilot militar și de linie, considerat unul dintre cei mai cunoscuţi instructori de zbor, şi proprietarul aeronavei, Bogdan Adomniţei, fratele fostului ministru PNL al Educaţiei, Cristian Adomniţei.

Avionul s-a prăbușit la doar câțiva kilometri de micul aerodron de la Frătăuţi, iar pentru stabilirea cauzelor accidentului, sunt luate în calcul două variante – în primul rând eroarea umană și în al doilea rând condițiile meteo.

La momentul prăbușirii avionului, ora 19.32, zona se afla sub avertizare Cod Galben de ploi și vijelii, însă cei doi s-au aventurat în zbor. Specialiştii nu exclud ca aceasta să fi fost cauza accidentului.

Aeronava era înmatriculată în Letonia și era destinată zborurilor recreative. Bogdan Adomniţei avea licență de zbor de mai mult timp, însă își cumpărase acest avion în urmă cu doar o săptămână.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version