Ziua Aviației Române și a Forțelor Aeriene este sărbătorită, marți, fără spectacol pe cer, după incidentul de săptămâna trecută, când un elicopter militar al SUA a aterizat forțat pe bulevardul Aviatorilor din București, blocând circulația mașinilor.

VIDEO. Panică: Un elicopter militar american a aterizat forțat pe B-dul Aviatorilor din București

Elicopterul a fost „tras pe dreapta” de pe carosabil pe spațiul verde, apoi demontat și evacuat din zonă, pe bucăți. 

foto Facebook MApN

Astfel, ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, a anulat, printr-un ordin, survolul aerian la evenimentele de Ziua Aviaţiei şi ceremonia dedicată încheierii misiunii militarilor români în Afganistan.

Va fii doar o paradă la sol, la Monumentul Eroilor Aerului, aflat în Piaţa Aviatorilor din Capitală.

Participă ministrul Nicolae Ciucă şi şeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu.

Premierul Florin Cîțu, aflat în turneu prin țară în campania electorală internă a PNL, pentru a fi ales președintele partidului în locul lui Ludovic Orban, a transmis un mesaj, pe Facebook:

„Astăzi, de Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene, îi felicit pe aviatorii şi întregul personal din domeniul aviaţiei civile şi militare din România, oameni care ne dovedesc prin tot ceea ce fac că sunt profesionişti de top, dedicaţi activităţii lor şi adevărate exemple de curaj şi responsabilitate. Indiferent că vorbim despre aviaţia civilă, aviaţia militară, aviaţia utilitară, de transport sau aviaţia sportivă, siguranţa zborului, şansa celor aflaţi în situaţii dificile de a fi transportaţi rapid acolo unde pot fi trataţi sau sunt în siguranţă, transportul de ajutoare sau medicamente în anumite situaţii de urgenţă sunt misiuni de înaltă responsabilitate şi care presupun standarde foarte înalte de pregătire pentru cei implicaţi în astfel de misiuni. Toată admiraţia pentru munca acestor oameni! Le urez succes în misiunile lor viitoare şi „Cer senin!”.

Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene este sărbătorită, în fiecare an, la 20 iulie, când este prăznuit Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul, ocrotitorul spiritual al piloţilor.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version