Deschiderea anului universitar vine cu noi declarații politicianiste. Iată o mostră de ipocrizie la nivel înalt:

Președintele Klaus Iohannis a condamnat dur fenomenul plagiatului, deși susține în fruntea Guvernului un plagiator pe care el însuși l-a promovat – premierul Nicolae Ciucă, liderul PNL, și pe ministrul de Interne, Lucian Bode – acuzat și el de plagiat.

„Avem nevoie de tolerață zero în privința plagiatului, iar noile legi ale educației trebuie să includă prevederi explicite cu privire la prevenirea și sancționarea acestui fenomen toxic al mediului educațional. (…)  O Românie educată va trebui să fie o Românie corectă, fără nicio excepție”, a spus Iohannis luni, la festivitatea de deschidere a anului universitar 2022-2023 – Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București.

Amintim că, în urmă cu câteva zile, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a demisionat, sub acuzația de plagiat.

Acuzat de plagiat, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu (PNL), a demisionat; redevine rector, funcție din care se autosuspendase

În schimb, premierul Nicolae Ciucă se ține cu dinții de fotoliul de la Palatul Victoria.

Concret, Ciucă a blocat, cu ajutorul judecătorilor și a CSM, dar și a ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu acuzat de plagiat, orice demers de verifficare a tezei sale de doctorat asupra căreia există suspiciuni.

Iohannis l-a pensionat pe judecătorul care a anulat toate sesizările de plagiat în cazul lui Ciucă
Inspecția Judiciară a clasat sesizarea depusă de 14 ONG-uri la judecarea dosarelor intentate de premierul Ciucă privind plagiatul
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version